Club van de week: RWB met Foort Cove

Foort Cove functioneert als vice-voorzitter, is lid van de technische commissie van de jeugd en geeft training aan de allerkleinste voetballers bij RWB, de kanjers. Een flinke lijst met veel verschillende activiteiten, die Cove nog altijd met veel plezier verricht.

Cove is al bijna 50 jaar lid bij RWB. Hij begon op zijn achtste met voetballen als linksback en rechtsback. “Ik zal heel eerlijk zijn, want ik kon vroeger niet zo goed voetballen. Het echte voetbal heb ik pas geleerd toen ik trainingen ben gaan verzorgen en coördinator werd van de jeugdteams tot de JO10 en JO11.”

De vice-voorzitter is begin jaren ’90 betrokken geraakt bij de commissies van RWB. “Bij de allereerste grote loterij actie kon je een gloednieuwe auto winnen en je kon meedoen bij een inleg van 200 gulden. Omdat ik een technische opleiding had genoten dachten ze dat ik wel mee kon helpen bij de organisatie. Zo ben ik eigenlijk een beetje in de evenementencommissie beland.”

Zo is Cove ook meegegaan met jeugdkamp dat ieder jaar werd georganiseerd voor de jongere voetballers. “In mijn eerste jaar was ik assitent leider, maar uiteindelijk heb ik het stokje overgenomen en ik organiseer het nog steeds. Tegenwoordig is het wel iets veranderd, want de animo is minder dan eerst, waardoor ik van een week een weekend heb gemaakt. Daarbij is het nu op het complex van RWB en zetten we een paar tenten neer.”

Naast de evenementencommissie geeft Cove ook training en is coördinator van de allerjongste voetballers van RWB. “Als coördinator stuur ik de trainers en leiders aan en verzorg ik externe cursussen. Bij de jeugd letten we vooral op Techniek zoals een bal aannemen, want als je een bal niet fatsoenlijk kan aannemen wordt het nooit iets. Vooral Cock van Dijk geeft vaak fantastische techniektrainingen.”

Het werk van Cove is niet onopgemerkt gebleven, want hij werd op 2 februari 2018 benoemt tot lid van de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor RWB. “Ik vond het een hele eer en was echt heel verbaast toen ik hem kreeg. Vooral omdat mijn vrouw het bijna een jaar geheim wist te houden voor mij. Het is een stuk waardering, maar de grootste waardering het is het terugzien van de jeugd die doorstroomt in het eerste of de JO19. Daarbij spelen veel selectieteams nu eerste klasse of hoofdklasse. Maar we doen het met meerdere mensen, samen mogen we trots zijn op wat we bereikt hebben.”

Cove wilt uiteindelijk dat de eigen jeugd kan voetballen in het eerste elftal en dan het liefst zo hoog mogelijk. “Daarin moeten we wel realistisch zijn, want clubs om ons heen hebben meer jeugdleden dus ook een grotere vijver om uit te vissen. Daarom streven we er nu naar om een stabiele derde klasser te worden.

Het eerste elftal van RWB is goed gestart aan de competitie, want ze wisten de periodetitel binnen te slepen. “De combinatie tussen jonge en oude spelers is goed en de klik is ook aanwezig. Aan het begin van het seizoen zijn er een aantal ervaren spelers van buitenaf aangetrokken, om de talenten te helpen in hun ontwikkeling. Het werkt goed, want er wordt leuk en verzorgd voetbal gespeeld en de sfeer is ook goed binnen het team geloof ik.”

De mannen van trainer Larry van Ommen wisten de titel binnen te slepen door WDS’19 met 2-4 te verslaan. “Eerste helft was op zich prima, maar de tweede helft was echt drama. Uiteindelijk gewoon gewonnen en de titel binnen gesleept. Dus volgende week praat niemand er meer over “lacht Cove.

Eerstvolgende wedstrijd speelt RWB tegen Right’Oh een interessant affiche, want ook Right’Oh bevindt zich in de bovenste regionen. “De doelstelling is om kampioen te worden, dus ik ga ervan uit dat we gewoon blijven winnen. Het kan zeker, want er zit heel veel voetballend vermogen in wat ook leuk is voor de toeschouwers. Om die reden denk ik aan een 4-1 overwinning voor RWB.”

Meer informatie over RWB? Klik dan hier.
Of lees hier het artikel van de vorige keer over de club van de week: RWB.

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.