Club van de Week – Kees Kloosterman, het manusje van alles bij V.V. Wolfaartsdijk

0
396
Club van de Week-Kees Kloosterman-V.V. Wolfaartsdijk

Vandaag gaan we in gesprek met Kees Kloosterman. Hij is niet alleen een actieve speler van het derde elftal, maar vervult ook de belangrijke rol van onderhoudsman voor de accommodatie en gebouwen van Wolfaartsdijk.

Speler carrière
Naast zijn rol als vrijwilliger speelt Kees zelf ook al jaren bij Wolfaartsdijk.
“Ik ben op mijn tiende begonnen in de D-pupillen en voetbal nu nog steeds wekelijks in het derde elftal”. Zijn voetbalpad leidde hem van de eerste selectie naar het tweede elftal en uiteindelijk weer terug naar het eerste elftal. Blessures mochten hem dan wel tijdelijk naar het tweede elftal verbannen, maar Kees wist zich keer op keer terug te vechten naar het hoogste niveau.

Rol als vrijwilliger
Naast zijn prestaties op het veld heeft Kees zich op andere manieren ingezet voor de club. Als vrijwilliger heeft hij een aanzienlijke bijdrage geleverd aan diverse bouwprojecten, waaronder de kantine, tribune, ballenhok, dug-outs, fusthok en de nieuwe keuken in de kantine. In deze rol hoopt hij de accommodatie nog lang netjes te kunnen houden.
“Ik heb daarnaast 25 jaar lang oud papier opgehaald en ben 10 jaar bestuurslid geweest. Daarnaast heb ik twee jaar de B-junioren getraind en heb ik anderhalf jaar als assistent-trainer van JO19 gefungeerd. Bij de senioren ben ik meerdere jaren trainer geweest van zowel de eerste als de tweede selectie.”

Volger van het eerste
Hoewel Kees zich voornamelijk bezighoudt met zijn taken als onderhoudsman en speler, probeert hij toch zoveel mogelijk de wedstrijden van het eerste elftal te volgen. Al speelt hij vaak zelf op het moment dat het eerste thuis speelt en andersom. Over de prestaties van het eerste elftal is Kees erg tevreden. “De resultaten zijn erg goed. Het eerste is dit seizoen kampioen geworden en heeft tot aan het kampioenschap geen enkele wedstrijd verloren.”

Dorpsclub
Wolfaartsdijk betekent er veel voor Kees: “Deze club betekent heel veel voor me. Ik ken heel veel mensen via deze club en sommige ken ik al vele jaren. Ik ben er meerdere dagen in de week te vinden en voel me erg volledig thuis. Het is een echte dorpsclub waar, indien nodig, ook gepresteerd kan worden en waar zeker ook gefeest kan worden”

Hoogte-en dieptepunten
In zijn carrière heeft Kees al vele mooie, maar ook minder mooie momenten meegemaakt. Hierin was zijn dieptepunt een wedstrijd waarin een speler door de bliksem werd getroffen en later overleed. Dit moment doet Kees nog altijd erg veel. Gelukkig heeft hij ook vele mooie momenten meegemaakt in zijn carrière. “Mijn hoogtepunt is het behalen van zes kampioenschappen in de senioren, waarvan één keer in de eerste klasse, vier keer in de tweede klasse en één keer in de derde klasse. Daarnaast heb ik ook de eer gehad om een keer deel te nemen aan het Nederlands militair elftal.”

Klik op vv Wolfaartsdijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Wolfaartsdijk voor meer informatie over de club.