Club Van De Week: Jolan Schrauwen namens R.S.V. Rucphen

0
269

Jolan Schrauwen:  een jonge welp tussen de vele toch wat oudere leeuwen van R.S.V. 1. Of hij door zijn jonge leeftijd onzeker is over zijn toekomst bij de club? Absoluut niet! Jolan weet een ding zeker “Ik wordt basisspits van R.S.V. 1.”  Bij zijn debuut in het eerste elftal was Jolan 16 jaar. “Ik wil daar zeker ook trainer Marco Klijs voor bedanken, hij geeft me telkens kansen. Dat is fijn!”

Momenteel speelt Jolan in de spits bij de JO19-1 van R.S.V. “Ik vind dat eigenlijk net zo leuk als bij het eerste, alleen is het eerste een niveautje hoger.” Bijna wekelijks wordt Jolan opgeroepen om twee wedstrijden te spelen en dat gaat ook bij hem niet in de koude kleren zitten. Er komen erg veel blessures binnen de club en helaas blijft haast niemand gespaard. Ook Jolan kreeg te maken met een blessure, maar is nu weer aan de betere hand. Hij kan weer doen waar hij goed in is: voetballen!

Zijn persoonlijke hoogtepunt met R.S.V. was zoals bij vele in Rucphen, het kampioenschap van vorig jaar in de vijfde klasse. Jolan speelde ook dat seizoen al vaak mee, dat maakte het feest voor hem nog extra speciaal.  Zodoende werd 2018 voor hem op sportief gebied onvergetelijk!

Generatie op generatie
De familie Schrauwen is een algemeen begrip in de basis elf van R.S.V. 1, zijn vader en opa hebben jaren in het eerste gespeeld. En nu is het tijd voor Jolan om het stokje over te nemen. “Ze staan bijna wekelijks langs de lijn, vooral mijn opa die mist echt geen wedstrijd!’’ Graag wil de linksbenige spits een vaste waarde worden en dat proces loopt tot nu toe op rolletjes. Dat betekent dat er wederom een Schrauwen spoedig in het eerste van de Rucphense vereniging kan verschijnen.

Naast voetbal
Het sporten zit waarschijnlijk in het bloed van Jolan, want naast het voetbal vind hij skiën erg leuk om te doen. Jolan is ook vanzelfsprekend groot voetbalfan. ‘’PSV en Barcelona, dat zijn me clubbies.” Van het Champions League succes van Ajax wordt hij nog niet bepaald warm. “Ik hoop gewoon dat Barcelona de Champions League wint eigenlijk.’’

Toekomst
Hoeveel mensen spelen op hun 16- jarige leeftijd mee met de hoofdmacht van hun club? Mathijs de Ligt kreeg dit voor elkaar. Nu is de vergelijking met De Ligt jammer genoeg voor Jolan alleen door zijn leeftijd gemaakt.  Maar met een debuut op 16 jarige leeftijd betekend het eigenlijk altijd dat er sprake is van een exceptioneel talent! Toch denkt de nuchtere Rucphenner nooit aan andere clubs. “Ik wil gewoon altijd in het eerste van R.S.V. spelen.”

Eerste team
Een slechte eigenschap van de jonge spits is dat hij totaal niet tegen zijn verlies kan. Voorafgaand aan het seizoen werd verwacht dat Jolan een zwaar seizoen tegemoet ging. Door de promotie vorig jaar waren er verwachtingen, dat er veel verliespartijen geleden konden worden in de vierde klasse. Na 22 wedstrijden staat de ploeg op 34 punten en dit resulteert dan weer in een vijfde plek. Waarmee vriend en vijand totaal verrast wordt. De gezelligheid op de club is meestal groot, maar het heeft voor Jolan niet de overhand. “Het moet natuurlijk wel gewoon gezellig zijn, want dan presteer je automatisch veel beter.’’

R.S.V. weet het zeker: Jolan is de beoogde spits voor hun eerste elftal, het enige wat nog rest op zijn vaste basisplaats is tijd!