Club van de week: FC Drunen

De aankomende dagen is FC Drunen de club van de week! Daarom gaat u deze week artikelen lezen over de club uit Drunen. U kunt interviews verwachten met eerste elftal speler Leroy van de Mierden, voorzitter Henk Cornelisse en club icoon, Jaap Verstraate.

Op 5 januari 1969 werd de voetbalvereniging FC Drunen opgericht. Initiatiefnemers Frans Heijmans en Cor Heeffer wilden een meer officiële status geven aan het oorspronkelijke Checobar café team , uitkomend in een onderlinge competitie met andere caféteams. Na aanvankelijk op een locatie in Vlijmen te hebben gespeeld werd er door de Gemeente Drunen een sportterrein toegewezen aan de Beethovenlaan in Drunen. In eigen beheer werd de complete en gezellige accommodatie opgetrokken. Toen dit gereed was mocht worden deelgenomen aan de KNVB-competitie. Een prima prestatie.

Inmiddels is FC Drunen uitgegroeid tot een hechte amateurclub met ruim 300 leden. De vereniging beschikt over mannen- en damesseniorenelftallen, een complete jeugdafdeling Alle teams hebben gediplomeerde trainers. Voor de allerjongsten bieden ze de mogelijkheid om kinderen van 4 t/m 6 jaar als “superpuppie” alvast gewend te raken aan het bekende spel met de bal. Voor de oud -leden is er een afdeling “Ouwe mennekes” actief, die elkaar enkele keren per jaar ontmoeten voor leuke uitjes. (bron)

De club is zeer tevreden over hoe het op dit moment gaat. En is daarom ook de vrijwilligers, sponsoren, het bestuur en andere commissies erg dankbaar.

Klik hier voor meer informatie over FC Drunen.

Voor een ander artikel over FC Drunen, klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.