Club van de week: FC Drunen met Leroy van de Mierden

Leroy van de Mierden (28) is aanvoerder van het eerste elftal van FC Drunen. De centrale verdediger voetbalt al heel zijn leven lang bij FC Drunen en heeft hierdoor ook een goede band met de club. “Het is een hele gezellige club en ik voel me hier zeker thuis.”

Voetbal is een van de grootste hobby’s van Leroy. Deze hobby doet hij al heel zijn leven lang bij de club uit Drunen. Vanaf jongs af aan speelde de huidige aanvoerder al in de hoogste elftallen van de jeugd. Hierdoor kon hij op zijn vijftiende al invallen in het eerste elftal van FC Drunen.

Inmiddels is Leroy aanvoerder van het eerste elftal. Wij waren benieuwd hoe hij aan deze rol is gekomen. “Ik was een van de oudere jongens die in het eerste zat. Ook omdat ik bijna geen minuten mis, op zowel de trainingen als de wedstrijden, vond de trainer mij een geschikte aanvoerder.” Het aanvoerders vak gaat Leroy redelijk goed af. “Ik ben nu twee jaar aanvoerder, maar het is niet anders als anders. We strijden nog steeds gewoon met heel het team. Natuurlijk realiseer ik me wel dat ik een soort ‘voorbeeld’ ben, maar als we willen winnen moeten we dat met z’n alle doen.”

Van de Mierden speelt al een lange tijd bij de club. We vroegen aan hem of hij nog een aantal dingen heeft meegemaakt die hem lang zullen bij blijven. “Iets wat ik niet snel zal vergeten was de promotie wedstrijd naar de vierde klasse. We gingen hier met een bus naartoe en er kwamen een hele hoop mensen kijken. Ondanks dat we deze wedstrijd verloren was het toch een hele ervaring.”

Wat Leroy zo mooi vindt aan de club uit Drunen is vooral het kleinschalige en de gezelligheid die heerst op de club. “Ondanks dat het een redelijk kleine club is. Heerst er altijd een goede sfeer op het complex en heeft het een echt ‘ons kent ons’ gevoel.” Ook is de aanvoerder erg trots en dankbaar voor alle vrijwilligers die zich inzetten op de club.

Wat de toekomst brengt voor Leroy weet hij nog niet. “Zolang ik het fysiek vol blijf houden wil ik zolang mogelijk door blijven voetballen. Hoelang dat zal zijn weet ik nu nog niet. Ik denk voorlopig nog zeker niet aan stoppen.” Aldus Leroy van de Mierden.

klik hier voor meer informatie over FC Drunen.

Voor een ander artikel over FC Drunen, klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.