Club van de week – Cas Wilpstra zal voor altijd verbonden blijven aan MVV’58

0
405
Cas Wilpstra-MVV'58

Cas Wilpstra speelt als centrale verdediger in het eerste elftal van MVV’58. Met dit elftal is hij bezig aan een lastig seizoen en gaat hij waarschijnlijk de nacompetitie in. In de nacompetitie hoopt Wilpstra te handhaven, om zo in de toekomst uit te groeien tot een stabiele derde klasser.

 Even voorstellen
Cas Wilpstra is 23 jaar oud en voetbalt sinds zijn vijfde bij MVV’58. Bij deze club speelt Cas al zijn hele leven en hij heeft het er nog altijd erg naar zijn zin. “Een groot gedeelte bestaat uit jongens en meiden uit Meteren en omstreken. Hierdoor kent bijna iedereen elkaar, wat de club erg mooi maakt. Ik denk dat menig andere vereniging jaloers is op de sfeer die er hangt bij ons.”

Huidig seizoen
Toen Cas zestien/zeventien jaar oud was debuteerde hij in het eerste elftal van MVV. Inmiddels speelt hij vast in het eerste elftal. Dit elftal komt momenteel uit in de derde klasse E. In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen, waardoor MVV een lastig seizoen door maakt. “Veel wedstrijden werden met 1 goal verschil verloren en vaak viel het geluk niet onze kant op. We zullen waarschijnlijk de nacompetitie ingaan, waarin we er alles aan moeten doen om te handhaven.”

Hoogte-en dieptepunten
In zijn carrière heeft Wilpstra vele mooie, maar ook minder mooie momenten meegemaakt. Hierin is zijn dieptepunt de nacompetitie die het elftal hoogstwaarschijnlijk te wachten staat aan het einde van het seizoen. “Het zou mooi zijn als we handhaven, zodat dit “dieptepunt” nog een hoogtepunt wordt.”

Ambities
Met MVV hoopt Wilpstra uit te groeien tot een stabiele derde klasser. Het elftal bestaat uit veel jonge spelers, die nog lang door kunnen met elkaar. Hierom zit er volgens Wilpstra nog veel rek in het team.
Op persoonlijk vlak wil Cas zo lang hij plezier houden en blijven spelen in de selectie. Als dit niet meer het geval is wil hij wel betrokken blijven bij de club. “Uiteindelijk zal ik voor altijd verbonden blijven aan deze club.”

Klik op MVV’58 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op MVV’58 voor meer informatie over de club.