Club van 100 is springlevend bij Dussense Boys

0
305
17_DussenseBoys_Club

Toen het bestuur van Dussense Boys in het voorjaar van 2021 de ambitie uitsprak om een doorstart te maken met de Club van 100, staken Ad Valk, Gerrie van Biesen, Robert Buser, Wil Verbunt en John van Velthoven de koppen eens bij elkaar. Resultaat? Nieuw leven, 115 leden en steeds meer betrokkenheid.

Aan het woord is secretaris John van Velthoven. Zelf weinig affiniteit met het spelletje, maar dus wel met de club. Wonend vlakbij het sportpark, sinds drie jaar gepensioneerd en bekend bij de vereniging. Dan weet je wat er gaat gebeuren. “De omgeving gaat aan je trekken, voor allerlei functies.” Hoewel de 67-jarige Van Velthoven zelf nooit binnen de lijnen stond, zag hij dat wel zitten. “Ik voelde de betrokkenheid om iets te doen voor het lokale gebeuren én Dussense Boys.” Hij legt uit waarom. “Het was gewoon jammer dat de Club van 100, opgericht in 1995, eind 2018 haar activiteiten moest stoppen. Die oud-bestuursleden hebben zich daar toen, net als wij nu, jarenlang keihard voor ingezet.” En een goed voorbeeld, doet volgen. “Toen was het aan ons om na te denken: Op welke praktische wijze kunnen we dat nieuw leven inblazen?”

Innovatief

Daar wisten ze wel iets op. “Al snel kwam het idee op tafel om de Club van 100 direct als afdeling onder Dussense Boys te plaatsen, maar dan wel met een eigen verantwoordelijkheid als het gaat om het verwerven van donatiebijdragen en de besteding ervan.” En dat gaat goed, heel goed. “Al 115 leden, binnen een jaar. Dat is toch netjes? Natuurlijk willen we er nog wel wat meer bij, maar het gaat ons met name om de betrokkenheid ten opzichte van Dussense Boys.” Het doel, is eigenlijk best simpel. “Met de verschillende commissies en het bestuur, blijven we zoeken naar goede ideeën. Voor ons telt er maar één ding: het amateurvoetbal hier in ons dorp Dussen bevorderen. Het liefste met innovatieve dingen, echte toegevoegde waarde.” Want zo is Van Velthoven, die samen met de andere vier mannen het bestuur vormt, duidelijk: “Het geld is niet bedoeld om een eventueel begrotingstekort bij te spijkeren.” Waarvoor dan wel? “We hebben dit jaar geïnvesteerd in een nieuw digitaal kassasysteem voor in de kantine en tijdens het jeugdkamp is er een freestyleshow met clinic verzorgd. We zijn niet van het standaard gebeuren.” Er gewoon zijn voor de club. “Van de zomer hebben we samen met vrijwilligers nieuwe dug-outs geplaatst en vier jeugdtrainers doen momenteel op onze kosten een KNVB-cursus.”

Springlevend

Kortom, de afdeling die valt onder de paraplu van Dussense Boys, is weer springlevend. Ziet ook de secretaris van de Club van 100. “Het is vooral mensen vragen en uitleggen wat we doen. Met een nieuwsbrief of inschrijfformulieren. Zeker in deze tijd, is het enorm belangrijk om extra dingen voor elkaar te doen. En dan is geld natuurlijk van belang.” Want dat het goed gaat met de club, is een ding wat zeker is. “De vereniging heeft een moeilijke tijd gekend, maar is nu hartstikke gezond. Daar bouwen we op verder.” Van dat laatste, is dan ook geen woord gelogen. “Er staan nog de nodige investeringen op de planning in het kader van duurzaamheid. Denk daarbij aan het terugdringen van het energieverbruik, door het beter isoleren van de kantine of het vervangen van gasgestookte apparaten.” Toch valt of staat alles uiteindelijk met betrokkenheid, benadrukt hij. “We zijn trots op onze leden en alle enthousiaste vrijwilligers, die zich met onze voetbalclub verbonden voelen. Hun activiteiten zullen we blijven ondersteunen!”

Klik op Dussense Boys voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Dussense Boys voor meer informatie over de club.