CKC wint ook thuis van BSC’68 met 2-1.

0
143

Over de gehele wedstrijd gezien was de overwinning verdient. CKC creëerden meer kansen dan BSC’68 alhoewel BSC’68 goed georganiseerd speelde en qua balbezit waren beide ploegen redelijk gelijkwaardig. In de eerste helft kreeg CKC drie kansen waarvan Nick Koster de grootste miste. Jeffrey Bourne  zag vanaf eigen helft Nick Koster diep gaan. Net voor de vijf meter lijn stuiterde de bal iets verkeerd waardoor Nick Koster de bal hoog over schoot. Vlak daarvoor was het Yairo van Horik die net hard over kopte op een voorzet van Björn Setoe van rechts. Ook een combinatie over links tussen Nick Koster, Stefan Brons en Yairo van Horik, die naar binnen trok op de zestien meter lijn hard schoot, maar de keeper stopte de bal fraai. Zo gingen beide elftallen de rust in met 0-0.

In de tweede helft kwam Joey van Oosten erin voor Yairo van Horik en nam CKC het heft in handen. Dat leidde tot een corner voor CKC op rechts. De bal kwam hoog richting de elf meter waar Jeffrey Bourne hard in zijn rug werd gelopen door een speler van BSC’68. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip voor een penalty. Bourne ging zelf achter de bal staan , maar de keeper koos voor de juiste hoek en tikte de bal uit het doel.

Niet veel later zette Joey van Oosten met een strakke pass door de verdediging Bjorn Setoe vrij. Hij kwam oog in oog met de doelman maar raakte de paal. In de zestigste minuut kreeg BSC’68 een hele grote kans doordat Damien Huibregtse de bal verkeerd raakte bij het terug spelen naar onze keeper Perry Heijser. De spits nam de bal mee, maar Heijser kwam precies op tijd zijn doel uit en wist de bal te blokkeren. In de 65e minuut nam Joey van Oosten op links een corner. Hij draaide de bal ver richting de tweede paal. Hier dook Jeffrey Bourne op en kopte de bal binnen, 1-0. Hiermee nam hij revanche voor het missen van zijn penalty.

Na de 1-0 zakte CKC meer en meer in en kreeg BSC wat meer de overhand. Dat leidde tot een fraai opgezette aanval vanaf de linkerkant. De bal werd langs Perry Heijser geschoten en zo kwam BSC’68 op gelijke hoogte. In de 81e minuut kwam Karel Bleichrodt in het veld voor de moegestreden Kaj Platteschor. Kort daarna nam Bourne een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Wederom werd de bal bij de tweede paal gelegd en nu was het Damien Huibregtse die de bal binnengleed, 2-1.

De spanning op sportpark ’t veer steeg. CKC werd nog één keer gevaarlijk door opnieuw de snelheid van Bjorn Setoe. Helaas was dit keer de keeper hem de baas en pakte de bal. In de blessuretijd redde Perry Heijser nog een keer knap en kreeg Nick Koster nog een mogelijkheid. Het bleef bij 2-1 en zo won CKC en bleef het nog steeds ongeslagen. De wedstrijd had veel energie gekost, maar des te uitbundiger was de blijdschap in de kleedkamer. De aankomende week speelt CKC nog twee belangrijke wedstrijden. Allereerst moet de ploeg van trainer Mario Meijer aanstaande dinsdag naar Zoetermeer, waar SVO Buytenpark wacht. Aankomende zaterdag speelt CKC thuis tegen Zestienhoven.

Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst, Jeffrey Bourne 1dlp., Stefan Brons, Damien Huibregtse1dlp., Ruben Schippers, Kaj Platteschor (Karel Bleichrodt), Daan Oostdijk (Finn Zijta), Yairo van Horik (Joey van Oosten), Nick Koster, Björn Setoe.