CKC weer een stap dichter bij kampioenschap

0
180

CKC wint thuis in een lastige wedstrijd van Zestienhoven 2-1. Het team van Mario Meijer kreeg de nummer 7 van de competitie op bezoek. CKC had in de wedstrijd het meeste balbezit en ook de meeste kansen waren voor de ploeg uit Kralingseveer.
_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097
In de 3e minuut werd Björn Setoe zodanig hard geraakt dat hij vijf minuten later aangaf niet verder te kunnen. Hij werd vervangen voor Finn Zijta. Hierdoor miste CKC de rest van de wedstrijd een snelle rechterspits. Finn Zijta en Joey van Oosten gingen samen achter de twee spitsen Yairo van Horik en Nick Koster spelen. Dit resulteerde in drie kansen die niet werden benut. Zestienhoven was pas één keer in de zestien geweest en de tweede keer was het raak. Vanaf de rechterkant kreeg hun aanvaller op de rand van de zestien de bal en schoot hem schitterend in de rechterbovenhoek. Perry Heijser was kansloos, 0-1. De ploeg uit Kralingseveer nam daarna direct weer het initiatief, maar het lukte niet om het af te maken. CKC werd steeds ongeduldiger en slordiger en daardoor bleef het 0-1 tot aan de rust.

Direct na rust, in de 47e minuut, kreeg Zestienhoven de bal niet goed uitverdedigd. Bij toeval kwam de bal bij Finn Zijta, hij omspeeld een verdediger en de keeper en scoort op fraaie wijze de gelijkmaker, 1-1. CKC bleef vervolgens zoeken naar het winnende doelpunt, soms iets te slordig door de lange bal te snel te hanteren, maar ook omdat de tegenstander goed verdedigde.
Dominos_voorjaar2021Zestienhoven kreeg halverwege de tweede helft een vrije trap die bereikte rechts in de zestien van CKC een aanvaller, maar die kopte de bal voorlangs het doel. Het verdere verloop van de wedstrijd was het weer CKC dat de aanval zocht. Pas tot de 89e minuut moest het duren tot dat de winnende treffer viel. Zestienhoven kreeg de club niet goed weg door de drukte in de zestien. De bal viel hoog voor Nick Koster. Hij twijfelde geen moment en nam de bal met een omhaal achterover in het doel, 2-1. Het kan geen toeval meer zijn dat CKC de wedstrijden vaak in de laatste fase weet te beslissen.

Volgende week speelt CKC een uitwedstrijd tegen FC Banlieue. Wanneer CKC zelf wint en Groeneweg punten verspeeld thuis tegen FC Zoetermeer is CKC kampioen. Als beide ploegen weten te winnen kan CKC het de week er op afmaken op eigen sportpark tegen SDV.

Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst, Jeffrey Bourne (79e min. Mike v.d. Spoel), Stefan Brons, Damien Huibregtse, Ruben Schippers, Kaj Platteschor (79e min. Daan Oostdijk), Joey v. Oosten (66e min. Karel Bleichrodt), Yairo v. Horik, Nick Koster 1 dlp., Björn Setoe (10e min. Finn Zijta 1 dlp.)

Klik op CKC voor het laatste artikel over de club.