Christian Broekmeulen (32) is te fanatiek voor de vijfde klasse

Hij voetbalde de afgelopen drie seizoen in de vijfde klasse bij sv Heerewaarden, maar Christian Broekmeulen was wel klaar met ballen op dat niveau. Daarom keert de 32-jarige aanvaller terug naar vierdeklasser DSC. “Ik voel me nog superfit en wil nog een paar jaar gas geven.”

Christian Broekmeulen groeide op bij sv Heerewaarden, de club die hem zeer lief is. “In Heerewaarden wonen mijn vrienden en ik ken iedereen bij de club. Het is er altijd heel gezellig”, legt hij uit. Misschien soms wel iets te gezellig in de ogen van de aanvaller, want Broekmeulen merkte dat hij fanatieker en misschien ook wel wat beter was dan zijn vrienden. “Ik dacht: er zit voor mij meer in en daarom ging ik om me heen kijken. Na een jaartje Roda Boys keerde ik terug bij Heerewaarden en daarna speelde ik vier jaar lang bij DSC. Mijn vader is een Drielse en ik heb nog steeds veel familie daar wonen, daarom besloot ik naar DSC te gaan.”

Drie jaar geleden besloot Broekmeulen om toch weer terug te gaan naar Heerewaarden. Daar scoorde hij er in de vijfde klasse als middenvelder of spits zoals altijd op los, maar in het niveau van zijn team zat nauwelijks progressie. “Sterker nog: het elftal viel uit elkaar en de trainingsopkomst was zeer laag. Dan neemt de lol ook af. Heerewaarden is mijn club, maar ik dacht: denk ook aan jezelf. Ik ben nog superfit en wil nog een paar jaar gas geven. Meerdere clubs hingen de laatste jaren aan de lijn en DSC bleef ook steeds bellen. Bij die vereniging heb ik mooie jaren gehad en ik ben blij om dit seizoen weer in het blauw-wit te spelen.”

Bij DSC 1 zijn er de laatste jaren wat mutaties geweest. De nieuwe trainer Roland Timmermans beschikt over een jonge en ambitieuze groep en Broekmeulen behoort ineens tot de ouderen in de selectie. “Met mijn ervaring en aanvallende impulsen kan ik hopelijk van meerwaarde zijn. Uiteraard hoop ik met DSC weer mee te doen om de prijzen, net zoals tijdens mijn eerste periode bij de club”, zegt de aanvaller. Broekmeulen verliet vier jaar geleden DSC om, mede door wat opgelopen blessures, ‘het wat rustiger aan te gaan doen’.

Maar op dat plan is hij helemaal teruggekomen. “Ik heb enorm veel zin om nog nog een paar jaar gas te geven. Jongens als Ton Burg en Tom van Geffen worden alweer mijn medespelers en ik ben erg benieuwd naar de jonkies in het team. Ik denk dat ik al die jonge gasten nog wel iets kan leren.”

Wordt DSC de laatste club van Broekmeulen of gaat hij ook nog voor een derde terugkeer bij Heerewaarden? “Dat verwacht ik niet”, aldus de aanvaller. “Ik wil niet te hoog van de toren blazen, maar ik wil heel graag een keer kampioen worden. Dat is me nog nooit gelukt. Als ik een beetje verstandig met mijn lichaam omga, kan ik nog wel een paar jaar mee.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bij TVC Breda genieten ze nog even na

Of ze bij TVC Breda al een beetje bezig zijn met komend seizoen? Nou, eigenlijk niet. Want na het...

Ruben Kloet hard op weg naar promotie met Wolfaartsdijk

De 19-jarige Ruben Kloet is een verdedigende middenvelder bij VV Wolfaartsdijk, de club waar hij al sinds zijn vijfde...

Joël Antonio Videira van TEC Tiel: “Fit worden is prioriteit nummer één”

Vandaag spreken wij met Joël Antonio Videira, de verdediger van TEC Tiel. Afgelopen seizoen raakte Videira bij VVSB geblesseerd...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.