Chemie tussen Danny Sandhövel en Brouwershaven nog altijd niet uitgewerkt

0
191

BROUWERSHAVEN – Danny Sandhövel staat ook volgend seizoen als trainer voor de groep bij de voetballers van Brouwershaven en gaat daarmee voor zijn vierde seizoen. Het bestuur van de club was tevreden over de progressie die er wordt gemaakt en ook de spelersgroep bleek unaniem. ‘Dat is voor mij als trainer de belangrijkste graadmeter om door te kunnen gaan.’

Bij zijn komst in 2018 keerde de club voor het eerst na vijf seizoenen reserveklasse weer terug in de standaardklasse en kreeg hij de taak mee om op termijn stabiel te kunnen meedraaien in de vierde klasse. “Tot op heden gaat dat vrij aardig, ondanks dat we een heel erg jonge spelersgroep hebben. Dat heeft in wedstrijden soms nog wel eens zijn weerslag natuurlijk, maar dat is logisch om dat velen in het begin de ervaring mistte van het fysieke spel bij de senioren. Ook nu heb ik niemand in de selectie die ouder is dan vijfentwintig, dus dat zegt voldoende denk ik.”

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Het voordeel voor de Middelburgse oefenmeester, die zelf speelde en ook als trainer werkte bij MZVC, is dat daardoor in de coronaperiode de groep wel heel lange tijd ook als totale groep heeft kunnen trainen. “Dat is zo. En dat hebben we toen de maatregelen dat toestonden ook gedaan. En je ziet dan toch wel dat dit een positief effect had op de spelers. Want in kleine groepjes trainen dat is even leuk, maar ook niet meer dan dat. Het spelen van positiespelletjes en partijtjes is en blijft het allerleukste op trainingen om te doen als voetballer.”

Toch heeft Sandhövel getracht om zijn spelers met tal van uiteenlopende oefenvormen en trainingen uit te dagen en te prikkelen. Eén van de dingen waaraan de spelers van Brouwershaven werden onderwerpen was een fitheidsdag met tal van verschillende fysieke- en fitheidstesten die werden afgenomen door Eduard Vroomen. “Het bestuur stemde in mijn mij voorstel om dit te organiseren en ook de spelersgroep wilde toch wel weten hoe ze er fysiek voorstonden. En daar kwamen toch zeker verrassende, maar ook confronterende resultaten uit. Zo dacht ik toch dat de groep voldoende fit was, maar dat bleek toch op sommige vlakken niet het geval. Dan ga je in gesprek met Eduard en ga je kijken wat de oorzaak kan zijn. Maar belangrijker nog, wat je eraan kan doen om het te verbeteren. En die handvatten die hebben zowel ik als trainer, maar ook de spelers gekregen.”

Het zal dus zo zijn, dat de trainingen er misschien in detail iets anders uit gaan zien, maar ook spelers willen graag met de zaken aan de slag. “Ze hebben aangegeven in de voorbereiding graag opnieuw zo’n dag te gaan doen. Dat zegt veel over hun motivatie om beter te willen worden. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat ze de komende jaren nog een hoop progressie gaan boeken, zowel individueel en als team. Daar ben ik van overtuigd en daar wil ik graag hier aan blijven werken.”

Klik hier voor meer informatie over ASV Brouwershaven
Lees hier meer artikelen over ASV Brouwershaven