Businessclub loopt als een groene draad door Groen-Wit

0
167

De Businessclub van Groen-Wit biedt ondernemingen een kans om in contact te komen met andere bedrijven en ondernemers. De speciale sponsorclub van de vereniging bestaat uit meer dan vijftig ondernemingen, die met hun jaarlijkse bijdrages verschillende projecten binnen Groen-Wit steunen.

het uitzendbureau

Het vlaggenschip van Groen-Wit speelt in de derde klasse. Daarmee is het niet de beste van Breda qua sportieve prestaties, maar de businessclub van de multiculturele vereniging uit Princenhage is desalniettemin van imponerend niveau. Meer dan vijftig ondernemers hebben hun naam al verbonden aan het enthousiaste gezelschap, dat belangrijke initiatieven binnen de club financieel ondersteunt. De gehele selectie werd onlangs nog in het nieuw gestoken met behulp van de businessclub en niet lang geleden werden de lichtmasten van het hoofdveld vervangen door ledlampen dankzij een bijdrage van de groep. De businessclub bestaat sinds 2016 en is volgens Wim Kind, een van de kartrekker, een zeer divers gezelschap. “Sommige ondernemers komen niet eens uit Brabant en zijn nog nooit op ons sportpark geweest, anderen komen uit de wijk en lopen hier de deur plat. De mensen zijn heel verschillend en dat maakt het ook leuk netwerken: er zijn vele beroepsgroepen vertegenwoordigd.”

Verschillende activiteiten
Vanaf 250 euro per seizoen ben je als sponsor lid van de businessclub, die volgens een brochure op de website ‘als een groene draad door de club loopt’. Voor die prijs heb je een bronzen lidmaatschap. Een zilveren lidmaatschap kost het dubbele en voor je ‘Businessclub Gold’ status betalen belangstellenden duizend euro. Gedurende het hele jaar vinden verschillende activiteiten plaats. In september kregen de leden nog een lezing van TomTom-oprichter Peter Frans Pauwels, de hele groep maakte ooit een trip naar een visrokerij en regelmatig zijn er netwerkborrels. “ING is onze hoofdsponsor en die daagde ons uit om vooral zelf actief te gaan zoeken naar andere inkomsten”, zegt Kind. “Dankzij de groei van onze bloeiende businessclub gaat dat uitstekend. We zijn klein begonnen en groeien nog altijd flink. Onlangs hebben we ook nog wat borden van nieuwe sponsoren opgehangen rondom ons hoofdveld. We zijn dus op de goede weg.”

Vernieuwing van clubgebouwen
Wim Kind speelde nooit voor Groen-Wit en heeft hockeyende dochters. Toch raakte hij via bekenden betrokken bij de club uit Princenhage en hij voelt zich er enorm thuis. Hij werd er jeugdtrainer en belandde door zijn werkervaring in de sponsorcommissie en in het bestuur. Al snel werd hij één van de kartrekkers van de businessclub. “Ik ben er trots op dat we als derdeklasser zo’n fraaie businessclub hebben, met daarin bevlogen en enthousiaste sponsoren die van elkaar leren en netwerken. Het is natuurlijk helemaal mooi dat we samen leuke projecten binnen Groen-Wit ondersteunen. Ons sportpark hebben we al aardig opgeknapt, maar de kantines en kleedkamers kunnen nog wel een stevige onderhoudsbeurt gebruiken. De vernieuwing van onze clubgebouwen staat bovenaan onze verlanglijst als club. Het zou mooi zijn als de businessclub een steentje bijdraagt.”

Klik hier voor meer artikelen over Groen Wit.
Klik hier voor meer informatie over Groen Wit.