Bristol vr keepster dicht tegen Oranje aan!

0
172

Nog maar een seizoen in de zaal actief, maar bij de KNVB valt ze nu al op: Jade Massing keepster van de vrouwen van Bristol Team, en maakte haar bijzondere debuut ook op de bank van de mannenploeg. Dat is niet onopgemerkt gebleven in Zeist.

Ondanks het feit dat de tiener zich pas vorig jaar bij Bristol Team meldde, wekte ze al interesse van Oranje. ,,Ik bekijk het redelijk nuchter”, vertelt Jade tussen haar lessen op het Florijn College in Breda door. ,,Een aantal weken geleden speelden we tegen ZVV Den Haag. We verloren de wedstrijd, maar ik speelde wel goed. Had veel te doen, het was een goede ploeg. Een van de trainers van deden Haag kende de keeperstrainer van Oranje. Hij heeft ons zijn contactgegevens doorgegeven, want hij denkt dat ik het niveau aankan.”
Corina Luijks
Jade wordt in de gaten gehouden nu al. ,,Ja, is toch bizar”, zegt ze lachend. ,,Corina Luijks (speelt momenteel in Italië bij Pink Bari en veel te danken heeft aan zaalvoetbal, red.) had ook iets opgevangen. ‘Jade, volgens mij houden ze je in de gaten vanuit Zeist, dus probeer goed te spelen’. Ik doe elke week mijn best, ondertussen merk ik veel beter te zijn geworden sinds ik in de zaal speel!” O.a. mijn reflexen zijn verbeterd, spelsituaties en coaching, en dat viel haar trainer op het veld(Steenbergen) ook op.
Puur toeval kwam Massing vorig seizoen bij Bristol Team. ,,Corina vroeg me of ik een keertje mee wilde doen. Dat deed ik, en ik bleek er goed in te zijn. Hans Lauwen, de coach, vroeg me toen of ik wilde blijven.” Het werd een succesvol seizoen voor de ploeg uit Roosendaal. Onder leiding van Lauwen, en met  Jade Massing in het doel, pakte Bristol Team de districtsbeker wat al een unieke prestatie was. Dit seizoen in de hoofdklasse zijn ze prima begonnen en staan gedeeltelijk eerste

Had ze al druk ,,Onlangs is ze gevraagd om bij het mannenteam van Bristol 1 op de bank te zitten bij een uitwedstrijd.. Het was heel leerzaam. ,,Ik kan veel leren van Scot Colkin, de eerste keeper, ik lette goed op hoe hij speelt.” Toch blijft het vizier op haar eigen team.Ik hoop dat we de komende tijd wat geblesseerden terugkrijgen en dat we de goede resultaten met Bristol vast kunnen houden.” Ik had zelf niet verwacht dat het zo hard zo gaan, maar zo zie dat de kans in de zaal vele malen groter is om Oranje te halen. We zoeken nog goede speelster in de regio, dus je bent welkom!