Bristol dames versterkt zich!

Al jaren lang timmert de Bristol Team/Budgetisolatie aan de weg wat betreft het vrouwen zaalvoetbal. Vier seizoenen geleden begon de groep in West 2. Afgelopen seizoen eindigden de dames op een vierde plek, en stranden het in de halve finale van de beker. Het is nu tijd voor de volgende stap in de opmars van de Roosendalers. De club is dan ook blij en verheugd een aantal nieuwe speelsters te mogen begroeten en we heten ze van harte welkom bij Bristol Team/Budgetisolatie.

Coach Hans Lauwen is content met de komst van de nieuwe speelsters. ,,Na het wegvallen van Britney Brouwers en de mededeling van Francien Buurstee dat zij rustiger aan wilde gaan doen werd de selectie erg smal. Daarom was de wens om twee nieuwe speelsters, en een extra keepsters aan te trekken. Via Ashley de Bie, kwamen we in contact met Colinda van Steen (spits) en Tessa Ameijde (keepster).

We waren op zoek naar iemand die de verdediging van de tegenstander open kan breken. Met Corina Luijks hebben we al zo`n speelster in huis, maar we weten niet waar haar toekomst ligt op het veld. Colinda is een type speelster die twee man aan zich bindt en dus voordelen kan halen waardoor er ruimte ontstaat. Tessa hebben we gehaald zodat ook de concurrentie in het doel aanwezig is.”voor de breedte en ambities de we hebben past deze atletisch keepster in het plaatje.” De gedrevenheid die ze liet zien tijdens een oefenwedstrijd was opvallende te noemen. “Ze is een atletische keepster die graag meespeelt in de opbouw en daarmee goed in onze speelwijze past”

Eén van de opvallende nieuwelingen is Anisah Karahan. De jongeling is pas 15 jaar, maar geldt als een talent. ”Anisah is een typische zaalvoetbalster met veel techniek. Zij is ombevangen, brutaal, moedig en heeft goede fysieke voorwaarde ondanks haar leeftijd”, vertelt coach Lauwen. “Mijn voorbeeld is Fleur Mol toen ik haar verhaal las hoeveel beter ze is geworden in de zaal dacht ik bij mezelf hier wil ik gaan spelen. Net als Fleur wil ik ook het beste uit mezelf halen. Daarom ga ik nu ook zaalvoetballen”,aldus Anisah. De groep is nog opzoek naar een aanvallende spits. De dames moeten het de komende competitie opnemen tegen: Barendrecht, HBSS Rotterdam, Lugdunum Leiden, Mazzel Stars Zoetermeer, Krallingen, RS en TPP Rotterdam, ZVG Gorichem, en Zvv Den Haag.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.