Bram Dorresteijn maakt reuze stappen bij TOV

0
242
Als centrale verdediger maakte Bram Dorresteijn drie seizoenen terug de overstap van de A-junioren naar het vlaggenschip van TOV. Daar ontpopte hij zich als een dijk van speler, die met zijn ijzersterke kopwerk de kou uit de lucht houdt bij de oranjezwarten.
Debuut
De 20-jarige Dorresteijn is een talent uit de eigen jeugd van de zaterdag tweedeklasser TOV. Op zijn zeventiende debuteerde hij als A-junior in de hoofdmacht. ,,Ze hadden me gevraagd om mee te gaan naar de uitwedstrijd tegen Delta Sports. Ik had zelf geen hoge verwachtingen. Maar in de bespreking hoorde ik dat ik in de basis stond. Nou, toen werd ik toch wat nerveus, maar na een tijdje voetbal, was dat over.’’ Dorresteijn begon pas op zijn negende te voetballen. ,,Wel wat laat, maar ik had niets met voetbal. Mijn broertje en zusje voetbalden wel bij TOV. Nadat ik een keer bij hun was gaan kijken, vond ik het toch wel een leuk spelletje en heb me opgegeven.’’

Bal afpakker
Met zijn lengte van 1.92 meter is de verdediger in het voordeel bij de luchtduels. Maar volgens Dorresteijn zijn veel spelers tegenwoordig lang. ,,Ik ben kopsterk, maar vooral een bal afpakker die de bal snel moet inleveren. Ik moet geen gekke dingen doen en het me niet moeilijk maken. Tja, het voetballend opbouwen kan beter, maar daar werk ik aan.’’ Hoofdsponsor van TOV is de eigenaar van Eemwood en toevallig ook de vader van Dorresteijn. ,,Maar dat valt helemaal daarbuiten. Mijn vader was al sponsor toen ik met mijn broertje en zusje hier in de jeugd voetbalde’’, aldus Dorresteijn die werkzaam is in het bedrijf van zijn vader.

Kampioenschap
Dorresteijn heeft naar zijn zin bij TOV. Van een andere club wil hij voorlopig niets weten. ,,Ik zit bij TOV prima op mijn plaats. Het is een familieclub met veel gezelligheid. Iedereen kent elkaar. Na mijn eerste twee wedstrijden in het eerste spraken de supporters mij al aan om mij succes te wensen of een hart onder de riem te steken.’’ Zijn hoogtepunt is volgens centrale verdediger het kampioenschap in zijn debuut jaar. ,,Dat was schitterend met veel publiek en een cameraploeg van omroep Baarn langs de lijn. Het was evengoed een goed debuutjaar, want ik miste door griep maar één wedstrijd.’’

Positief
Dit seizoen is de start van de ploeg van trainer Henk van Zoeren slecht. De oranje-zwarten staan op een degradatiepositie. Dorresteijn weet waar dat aan ligt: ,,Qua inzet is het goed, maar de wil om te winnen ontbreekt. Verdedigend staat het wel goed richting middenveld. Niets ten nadele van de aanvallers, maar daarna is het klaar.’’ Hij ziet het toch nog positief in. ,,Ik hoop dat we punten gaan sprokkelen om directe degradatie te kunnen voorkomen. We willen snel van die laatste plaats af. Als we de laatste wedstrijden voor de winterstop gaan winnen, denk ik dat het wel goed gaat komen.’’