Boughmari is weer terug op het oude nest bij GPC Vlissingen.

0
106

GPC Vlissingen degradeerde twee seizoenen geleden naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal en eindigde vorig seizoen op een teleurstellende vijfde plaats op de ranglijst. De inmiddels 34-jarige verdediger Najim Boughmari is na twee seizoenen afwezigheid weer terug bij zijn club en is duidelijk. “Ik vind dat GPC in de tweede klasse thuishoort.”

Boughmari is geboren en getogen in Vlissingen heeft in zijn loopbaan verschillende clubs gehad. Zo speelde de verdediger voor VC Vlissingen, Walcheren, Kloetinge, Terneuzen, Zeelandia Middelburg én GPC. Bij laatstgenoemde vereniging voelt hij zich het best. “GPC is lekker dichtbij en ik ken bijna iedereen binnen de club.”

Zo heeft de Vlissinger met Marokkaanse roots hoogtepunten en dieptepunten gekend binnen de club. “Wij hebben met bescheiden middelen jarenlang in de eerste klasse gespeeld en was ik in het seizoen 2010/2011 zelfs topscorer van het team. Mijn meest negatieve ervaring is de degradatie van de eerste- naar de tweede klasse.”

Inmiddels bivakkeert GPC Vlissingen in de derde klasse, een niveau waar Boughmari zelf nog niet op geacteerd heeft met zijn GPC. “Het lijkt mij vanzelfsprekend dat wij zo hoog mogelijk willen eindigen. Er zijn een aantal goede spelers bijgekomen. Ik vind dat wij dit seizoen in ieder geval voor een periode moeten gaan.”

Persoonlijk heeft Boughmari de laatste jaren minder vaak gevoetbald dan gewenst. “De afgelopen twee seizoenen heb ik veel last gehad van mijn enkels. Ik heb zelfs overwogen om te stoppen. Vorig seizoen heb ik bij Zeelandia Middelburg geen wedstrijd kunnen spelen en daar baal ik ontzettend van.

De diagnose Sinus Tarsi Syndroom werd vastgesteld. Het betreft hier een zenuwblokkade in de enkels. Ik werd doorverwezen naar Fysiotherapie In Balans te Oost- Souburg. Ik ben aan de slag gegaan met Jouri van den Broeke. Na maandenlange oefeningen kan ik concluderen dat de klachten minder zijn geworden.”

Dit seizoen hoopt de Marokkaanse sterkhouder dan ook op een blessurevrij jaar en wil belangrijk zijn voor het team. “Mijn ervaring probeer ik over te brengen op andere jeugdige spelers. Ik coach van nature regelmatig. Daarnaast heb ik als doel om het verlengstuk te zijn van de trainer.” GPC Vlissingen heeft sinds deze zomer Niels Slager als nieuwe trainer aangesteld. “Ik hoop dat Niels het plezier weer terug kan brengen, zodat jongens graag komen trainen en wij hopelijk toe kunnen werken naar iets moois.”

De Vlissinger heeft in zijn loopbaan meerdere trainers gehad en heeft twee trainers hoog zitten. “Van Edwin Kriens en Jurriaan van Poelje is mij het meest bijgebleven. Dit is overigens niets ten nadele van de andere trainers.”

Ondanks zijn 34-jarige leeftijd wil Boughmari nog niet stoppen, maar kijkt hij stiekem al wel verder in de toekomst.  “Ik hoop allereerst nog een aantal jaren fit te blijven en hopelijk nog een paar seizoenen in een eerste elftal te kunnen voetballen. Daarna overweeg ik mijn trainerspapieren te halen.”