Boris Stout van Sparta ’30 wil plezier maken

0
752

Boris Stout uit Andel heeft ambities dit seizoen bij v.v.  Sparta ’30. De 17-jarige student voetbalt al sinds zijn zevende en is groot supporter van Feyenoord. Voetbal is voor Boris een uitlaatklep. Als hij aankomt op de vereniging gaat het verstand op nul en wil hij gewoon plezier maken met zijn vrienden.

 

Boris is begonnen bij TOGB in Berkel en Rodenrijs bij de F15. In zijn nog prille voetbalcarrière heeft Stout al veel meegemaakt. Zo heeft hij al in stadion Woudestein tegen de E’tjes van Excelsior mogen aantreden. Hij heeft zelfs op het AON trainingscomplex van Manchester United tegen de jeugd van The Red Devils mogen spelen

. ‘’In de jeugd van TOGB stond ik voornamelijk in de achterhoede; centraal of op rechtsback.’’ Bij Sparta ’30 beleefde Boris al gelijk mooie tijden. ‘’In de JO15 bij Sparta ‘30 werd ik gelijk kampioen. Daarna ging ik naar de JO16, en na de JO16 ging ik naar de JO18, waar we onder leiding van Piet Mosterd nog een keer kampioen werden.’’ Nu zit Boris tussen het eerste elftal en de JO19 in. ‘’Ik mag de hele voorbereiding met het eerste meedraaien, en aan het einde van de voorbereiding kijken de technische staf en ik of ik klaar voor de stap naar het eerste ben.’’

We vroegen aan Boris hoe hij naar het huidige seizoen kijkt. ‘’Op dit moment zitten we midden in de voorbereiding. We hebben als team de eerste oefenwedstrijden erop zitten. Het was in het begin voor mijzelf een beetje aanpoten, maar na een aantal trainingen en wedstrijden is het steeds beter gaan lopen, en voelt het nu gewoon als normaal. Als team weten we dat de competitie steeds dichterbij komt, dus dat betekent dat we tijdens de oefenwedstrijden steeds beter moeten gaan spelen. We weten dat we fysiek in staat moeten zijn om de 90 minuten vol te maken.’’

Als we vragen naar zijn persoonlijke doelen, antwoordt hij. ‘’Zelf wil ik elke training en wedstrijd de volle 100% geven en daarna zie ik wel waar het schip strandt. Als ik de volle 100% heb gegeven en het niet loopt zoals ik had gehoopt kan ik wel altijd zeggen dat ik er alles aan heb gedaan.’’

Ook vroegen we Stout, welke profvoetballer hem inspireert. ‘’Dan kom ik als Feyenoordsupporter toch uit bij ex-Feyenoorder Jens Toornstra. Hij geeft altijd de volle 100%, hij klaagt nooit en is bovenal een uitstekende voetballer.’’

 Vervolgens vertelt de middenvelder in het gesprek met voetbaljournaal. ‘’We weten als team dat het een leuk en uitdagend seizoen gaat worden. Ons hoofddoel moet gewoon handhaving zijn, en daaruit kunnen we kijken of we tot meer in staat zijn. Voor mijzelf hoop ik dat ik kan aanhaken bij het eerste en dan zoveel mogelijk speelminuten kan maken.’’

Tot slot wil Boris twee mensen bedanken die hem erg hebben geholpen in zijn ontwikkeling als voetballer. ‘’De eerste die ik wil bedanken is Piet Mosterd, mijn oude trainer van de JO18. Een hele goeie trainer die mij erg heeft geholpen om mij te ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. De tweede is Jan de Fijter, toen ik vorig seizoen bij het eerste kwam was hij de eerste die naar mij toe kwam om mij te helpen. Hij is helaas gestopt als trainer. Echter is hij nog altijd op club te vinden en helpt hij mij en anderen met van alles.’’

Klik op Sparta ’30 voor de laatste artikelen over de club
Klik op Sparta ’30 voor meer informatie over de club