Bij TVC Breda genieten ze nog even na

Of ze bij TVC Breda al een beetje bezig zijn met komend seizoen? Nou, eigenlijk niet. Want na het kampioenschap in de vijfde klasse, droomt Tony Damen af en toe nog van afgelopen jaar. “Ik kijk nog steeds foto’s en filmpjes terug, daar kan ik van blijven genieten.”

Dat goede gevoel, is bij de achttienjarige Damen dan ook prima blijven hangen. “We hebben in totaal maar drie keer verloren, dus er valt weinig te klagen.” Met een kampioenschap tot gevolg. “Om eerlijk te zijn, had ik het wel een beetje verwacht. Het seizoen daarvoor waren we ook goed bezig en aan het begin van dit jaar, kreeg je al wel het gevoel dat het kon.” Het beslissende moment? “De overwinning bij Neerlandia’31. Toen we daar wonnen had iedereen al wel een beetje dat feestgevoel van ‘we zijn er’.”

THUISKOMEN
Dat gevoel bleek achteraf te kloppen, Damen weet wel waarom. “In de vijfde klasse is het vooral fysiek en vaak de lange bal, wij moeten het meer hebben van het voetballen. En het is een hechte groep.” Ook de spits loopt alweer een aantal jaar rond, op sportpark de Kwakkelhut. “Vanaf mijn dertiende. Ik ben op mijn vierde begonnen bij The Gunners, ging als elfjarige naar WDS’19 en kwam via een kennis bij TVC.” Na die overschrijving kon Damen zijn geluk niet op. “Ik liep het complex op, dat voelde als thuiskomen. Gewoon een warm en goed gevoel.” En precies dat, heeft hij altijd gehouden. “Als je dan bij het eerste komt, leer je ook de mensen van het bestuur kennen. Met iedereen maak je een praatje. Het is hier altijd gezellig, helemaal als je wint.” Dat gebeurde afgelopen jaar dus meer
dan genoeg, een mooie bekroning voor Damen, die zich terug knokte na lang blessureleed. “In totaal heb ik een goed jaartje niet kunnen voetballen. Last van mijn knie, van een pees en mijn meniscus.” En dus was het weer even wennen. “Helemaal in het begin, dan heb je totaal geen ritme. Dat is een wereld van verschil met hoe het nu is.” In het begin als rechtsbuiten, aan het einde van het seizoen in de spits. “De laatste zes of zeven weken denk ik. Dat is toch wel echt mijn positie.”

VOOR GEK VERKLAREN
Zijn huiswerk doet Damen in ieder geval goed. “In totaal heb ik er twaalf gemaakt, dat houd ik echt bij. Ik wilde er minimaal tien maken, na mijn blessure, dat is gelukt. Dus ik kan er wel mee leven.” Toch ligt de lat voor dit jaar nog hoger. “Nu hoop ik toch wel rond de twintig, dat zou heel mooi zijn.” Want na zijn eerste volledige seizoen bij de senioren, waarin dus de titel werd gepakt, zijn de verwachtingen opnieuw hoog. Ook in de vierde klasse. “Mensen zullen me wel voor gek verklaren, maar ik denk dat we weer gaan promoveren. Een plek bij de eerste drie moet sowieso lukken.” Denken zijn teamgenoten dat ook? “Haha, de meeste jongens wel! Volgens mij is dat een mooie doelstelling.”
Daar moet hij, als sterke en balvaste spits, een belangrijke bijdrage aan gaan leveren. Net als zijn voorbeeld al jarenlang doet op tv. “Ik ben groot fan van Ibrahimovic. Hoe hij speelt, dat vind ik geweldig om te zien.” En dus probeert Damen daar stiekem een bétje op te lijken. “Leven voor doelpunten, als spits moet dat. Ik heb liever een goal, dan een assist.” Maar om echt op ‘Zlatan’ te gaan lijken, moeten er nog wel wat dingetjes beter, zo vindt hij zelf. “Balvaster, meer overzicht en een beter schot. Dat zijn de belangrijkste dingen.” En als dat allemaal lukt, kunnen ze bij TVC nog lang van hem genieten. “Ik zit hier helemaal op mijn plek!”

Klik op TVC Breda voor de laatste artikelen over de club.
Klik op TVC Breda voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.