Bij RKVV ODIO blijft men investeren in verduurzaming van de accommodatie

0
147
GVDB7896- 1

Een vereniging waar men zich met heel veel mensen actief bezighoudt met het verduurzamingsproces van het sportcomplex. Dat mag RKVV ODIO zeer zeker genoemd worden. En om geroemd worden, want regelmatig krijgen ze vanuit donaties of winacties bijdrages die worden gebruikt om het sportcomplex toekomstbestendig te maken.

“Daar doen we in elk geval wel ons best voor. Verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar op termijn ook voor de portemonnee van onze vereniging. En daarbij helpen echt alle kleine beetjes ons als club vooruit. Subsidies vanuit het rijk en gemeente, sponsoring, een hele hoop zelfredzaamheid en deelname aan verschillende winacties. Op die manier proberen we met elkaar de club overeind te houden en er vooral ook voor te zorgen, dat de kosten voor iedereen zo laag mogelijk blijven in deze steeds duurder worden tijden ”, zegt Gerard de Dooij, bestuurslid dat verantwoordelijk is voor Accommodatie en veld. Maar bovendien ook lid is van de onderhoudsploeg en zich met een werkgroep bezighoudt met verduurzaming.

Van nieuwe kunstgrasvelden, zonnepanelen tot LED-verlichting en van nieuwe dakbedekking en isolatie tot kunststof kozijnen met dubbelglas. “We hebben destijds een meerjarenplan opgesteld en daarbij een duidelijk tijdspad aangegeven wat we in de loop van de tijd allemaal willen vervangen, verbeteren en verduurzamen. We zijn nu een aardig eind op weg en proberen daarbij ook de leden voor te lichten op het belang van heel kleine dingen. Deuren dichtdoen, lichten uitschakelen en ga zo maar door. Dat werpt vruchten af en is uiteindelijk goed voor de clubkas.”

Iedereen die daaraan zijn steentje bijdraagt of heeft gedragen, daar is de club hen enorm dankbaar voor. “Want zonder die ondersteuning, helpende handen en vooral ook het groeiende besef dat het noodzaak is om te blijven bestaan, wordt het toch moeilijker om het uiteindelijk voor elkaar te krijgen, zéker als dorpsclub.”

En waar een paar jaar geleden RKVV ODIO dus al een mooi geldbedrag kreeg uit de actie ‘Verduurzamen Maatschappelijke Gebouwen’ van de Rabobank, daar kreeg men onlangs opnieuw een extraatje dankzij de Rabobank Clubsupport-actie. De voetbalvereniging heeft een bedrag van €1545,73 gekregen dat besteed wordt aan de nieuwe dakbedekking voor de kleedkamers. “Daar zijn we uiteraard enorm blij mee, want op die manier kunnen we steeds weer een stukje meer ons complex verduurzamen. In een tijd waarin de energieprijzen en andere kosten stijgen, zijn alle beetje welkom om zo de club voor de toekomst gereed te maken.”

Binnenkort gaat de club ook nog contact opnemen met de KNVB. “Daar is een mogelijkheid om vanuit de bond een adviseur een keer te laten langskomen. Er wordt dan gekeken naar wat we al hebben gedaan op het vlak van verduurzaming. Zij kunnen dan wellicht nog zaken aangeven en ons adviseren die we wellicht over het hoofd hebben gezien. We zijn een heel eind op de goede en er komt steeds meer bewustwording bij de leden ook. Dat zijn dus allemaal zaken die winst betekenen en die uiteindelijk een positieve invloed hebben op de begroting én het voorbestaan van deze geweldige club.”

Klik op rkvv ODIO voor de laatste artikelen over de club.
Klik op rkvv ODIO voor meer informatie over de club.