Bij DSC geniet meidencoördinator Judith van Doremaele

0
171

Judith van Doremaele (43) heeft momenteel een dubbelrol bij DSC. Met veel plezier is de voetbalfanaat de nieuwe meidencoördinator bij de Kerkdrielse club en daarnaast is ze ook interim-trainer van het enige damesteam.

Als haar agenda het toelaat en er is een vol thuisprogramma, dan is Judith van Doremaele hele zaterdagen bij DSC. De Kerkdrielse club telt zes meidenteams en het liefst ziet de bevlogen meidencoördinator ze allemaal wekelijks aan het werk. “Ik kijk aandachtig naar de manier waarop ze spelen en de wijze waarop de meiden gecoacht worden”, legt ze uit. “Daarnaast let ik op de speelsters zelf. Staan ze op de juiste posities? Stralen ze plezier uit? Dat zijn ook belangrijke zaken. Ook bekijk ik af en toe trainingen, waarna ik met de trainers overleg voer. Als coördinator wil ik iedereen graag helpen en van advies voorzien, maar ik wil ook absoluut niet betweterig overkomen. Alle trainers hebben het beste voor met de meiden en ik vind het sowieso top dat zij zich inzetten als vrijwilliger.”

DUBBELROL
Van Doremaele zelf heeft ook veel ervaring als trainster. De oud-voetbalster van RKVSC, VV Hurwenen en RKVV Den Dungen trainde in het verleden het team van haar zoontje Julen, die bij DSC speelt. Die taak combineerde ze twee jaar lang met de rol van damescoach bij VV Alem, waarmee ze onder meer kampioen werd in de vijfde klasse. Toen Van Doremaele werd gevraagd om meidencoördinator te worden bij DSC, hoefde ze niet lang na te denken. En toen de trainster van het enige damesteam van de club er kort na de start van het huidige seizoen ineens mee stopte, klopte de vereniging ook bij Van Doremaele aan. Zodoende is de sympathieke vrijwilligster ook ineens interim-coach van de derdeklasser, ze heeft geen moeite met haar dubbelrol. “Voetbal is mijn grote passie, ik ben verslaafd aan het spelletje. Het kijken van wedstrijden vind ik super en met name het coachen is echt mijn ding. Bovendien wilde ik ons damesteam spreekwoordelijk niet in de kou laten staan na het vertrek van de coach. Ik vind het heel leuk om een elftal te smeden van een groep speelsters en wil de meiden graag helpen in hun ontwikkeling.”

DSC is geen hele grote club, maar tocht telt de gezellige dorpsvereniging dus zes meidenteams en een seniorenelftal. In de jongste leeftijdscategorieën spelen de meisjes in jongensteams, tot tevredenheid van Van Doremaele. “Dat is goed voor hun ontwikkeling. Hierdoor kunnen speelsters op fysiek, tactisch en technisch gebied veel leren. Maar het is natuurlijk heel leuk om daarna met alleen meiden te spelen. Met het damesteam zijn we bovendien afhankelijk van onze MO19, want we hebben namelijk slechts twaalf speelsters.”

GOEDE BASIS
Van Doremaele is tevreden over de manier waarop de meiden- en damestak van DSC zich tot dusver heeft ontwikkelt. Puur op voetbaltechnisch gebied ziet de kersverse coördinator genoeg verbeterpunten, maar volgens haar staat er een goede basis met talentvolle en enthousiaste meiden. Wanneer is ze tevreden over haar eerste seizoen in deze rol? “Als er amper verloop is in de elftallen en de doorstroming naar hogere meidenteams soepel gaat. En nog belangrijker: ik hoop dat de speelsters allemaal met veel plezier bij DSC spelen.”