Bedirhan Yildirim: 15 jaar bij Oranje Wit

Bedirhan speelt 15 jaar bij Oranje Wit en speelt dit seizoen al zijn derde seizoen bij het eerste elftal van de eersteklasser uit Dordrecht. Na veel tegenslagen heeft de 21-jarige middenvelder nog de ambitie om het profvoetbal te behalen. 

Bedirhan begon op zesjarige leeftijd met voetballen. Hij begon in een team waar hij slechte herinneringen had. “De ouders van mijn teamgenoten destijds waren racistisch zonder dat ik het doorhad. Ik was toen zes jaar, dus zulke dingen heb je niet zo snel door.” Na een slechte ervaring bij zijn eerste team maakte hij de stap naar Oranje Wit. Na één toernooi werd Bedirhan direct geplaatst in het selectieteam van zijn leeftijdscategorie. De middenvelder doorliep vrijwel alle jeugdselectie-teams van Oranje Wit totdat hij zijn debuut had gemaakt in het eerste elftal.

De controlerende middenvelder heeft van kleins af aan al de ambitie om het profvoetbal te behalen. “Ik heb altijd de ambitie gehad om het betaalde voetbal te bereiken. Of dat in het buitenland is of in Nederland maakt mij niet uit.” Bedirhan was al vrij dichtbij een stap naar een BVO in de jeugd. “Na twee jaar selectie te hebben gespeeld bij Oranje Wit werd ik in de F1 gescout voor Feyenoord. Hier had ik een eindgesprek, waarbij de scout me vertelde dat ik een klein beetje te kort was om aangenomen te worden. Ik baalde daarvan en moest vaak huilen, omdat het altijd een droom was om het betaald voetbal te bereiken en dit een eerste stap kon zijn. In de E1 werd ik gescout voor Excelsior, waarbij ik eigenlijk precies hetzelfde kreeg te horen als bij Feyenoord. Bij beide clubs kwam ik een beetje te kort om aangenomen te worden.” Daartussen speelde Bedirhan nog meerdere jaren bij het regionale KNVB team en stond hij nog onder interesse van FC Dordrecht. “Door persoonlijke ervaringen zei mijn vader dat het beter was om daar niet heen te gaan en speelde ik bij Oranje Wit destijds op hetzelfde niveau als FC Dordrecht.”

De speler heeft helaas geen transfer kunnen afdwingen naar een BVO, maar heeft zijn plekje wel gevonden bij Oranje Wit. Hij gaat zijn derde seizoen beginnen bij het eerste elftal van Oranje Wit en heeft zin om door te pakken met de club. “Ik speel nu al twee jaar in het eerste elftal van Oranje Wit en ik voel aan alles dat er veel vertrouwen is. Vertrouwen in mij als speler en als mens, dat voelt heel goed. Op mijn leeftijd is het belangrijk om lekker veel te spelen en dat doe ik ook op dit moment. Dus moet ik vooral vast blijven houden en doorbouwen naar mooie momenten in mijn carrière!”

De voorbereidingen gaan goed bij Oranje Wit en de ploeg heeft een doel gesteld voor dit seizoen. “Voor dit seizoen hebben we een aantal belangrijke spelers aangetrokken. We misten afgelopen seizoen vooral in de breedte wat spelers. Zo moesten we aan het einde van het seizoen spelen zonder aanvallers. Dat is dit jaar sterk veranderd. Iedere positie is dubbel bezet en we hebben voor de eerste klasse echt kwaliteit binnengehaald. We zijn in de voorbereiding ongeslagen en zijn aardig begonnen. Ons doel voor het seizoen is om in de top 5 te eindigen. Het zou fantastisch zijn als we zouden kunnen spelen voor promotie, omdat ik vind dat de club dat verdiend en ik ze op die manier terug kan betalen voor alles wat de club voor mij heeft gedaan. Ik wil dit jaar stappen maken met het team, maar ook individueel. Ik wil graag een stap omhoog maken naar een vierde of derde divisionist, aangezien ik twee jaar ervaring heb opgedaan in de eerste klasse en denk dat ik het niveau aankan.”

Wij wensen Bedirhan veel succes dit seizoen!

Klik op Oranje Wit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Oranje Wit voor meer informatie over de club.

Foto gemaakt door Jack van der Starre.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.