Bas de Visser speelt vooral voor zijn plezier met vrienden bij MZVC

0
281
GVDB7271- VJWALNJ2023

Omdat het tweede elftal geen wedstrijd moest spelen, zag Bas de Visser (21) zich bij het eerste elftal terug in de basisopstelling. En hij liet zich zien, want tegen Kruiningen nam hij zelfs de openingstreffer voor zijn rekening. Toch zal hij niet de overstap maken maar vooral met zijn vrienden in het tweede blijven spelen.

“Dat is wel de bedoeling in elk geval. We hebben destijds met een aantal vrienden besloten om bij MZVC in een vriendenteam te gaan spelen. Dat werd het tweede elftal en daarmee willen we proberen om dit seizoen voor het kampioenschap mee te spelen. Dat lukte vorig seizoen net niet en nu willen we het weer opnieuw proberen. De wedstrijd tegen Kruiningen konden we met het eerste meedoen, omdat onze wedstrijd niet doorging. Samen met nog vier teamgenoten hebben we toen het eerste geholpen, want hun selectie is niet heel erg breed. Mocht het nodig zijn dan ben ik, en ook de ploeggenoten beschikbaar, maar in eerste instantie spelen we in het tweede.”

De Visser genoot overigens wel van het duel bij het eerste elftal en gaf hem ook wel het gevoel dat een hoger niveau er als voetballer wellicht ook inzit. “Niet alleen voor mij, maar ook voor een aantal teamgenoten uit het tweede misschien. Toch ligt onze prioriteit nu bij het eigen team.”

De aanvaller begon in de jeugd van MZVC met voetballen bij de F-pupillen. Daarna werd de jeugd samengevoegd met Zeelandia Middelburg en speelde hij tot en met de JO19 bij de derdeklasser. “Toen vroegen drie broers die bij MZVC een vriendenploeg wilden opstarten of ik het zag zitten om daar te komen voetballen. Zodoende heb ik de overstap gemaakt. Het is een kleine en gemoedelijke vereniging en dat bevalt tot op heden goed.”

Af en toe vraagt hij zich wel eens af ‘wat als’ hij bij Zeelandia Middelburg was gebleven. “Toch heb ik bewust de overstap gemaakt en voetbal nu vooral voor mijn plezier met een groep vrienden samen. Met elkaar proberen om de titel te pakken dat lijkt me leuk om mee te maken. Wat er daarna allemaal op mijn pad komt en waar dat is, dat zie ik later wel. Voor nu is het goed zo en ben ik prima op mijn plek. Het voetbal is naast mijn studie bedrijfskunde een heerlijke uitlaatklep en ik wil dit seizoen gewoon zoveel mogelijk wedstrijden spelen.”

Klik hier voor meer artikelen van MZVC
Klik hier voor meer informatie over MZVC