Bart Baijense van GVV’63, ‘’Dat was een mooie ervaring’’

0
815
Bart Baijense GVV'63

Vandaag spreken wij met Bart Baijense, de 18-jarige spits van GVV’63 Jo19. Bart kwam elf jaar geleden, door zijn oom, bij de club tegenover zijn huis te voetballen. Hij hoopt ooit een vaste waarde te kunnen worden in het eerste elftal van GVV’63.

Voetbalcarrière
Bart Baijense begon met voetballen op zijn zevende, op advies van zijn oom omdat hij altijd graag in de tuin voetbalde. ‘’Ik woon al heel mijn leven recht tegenover het hoofdveld van GVV’63 en vandaar dat ik het een mooi gegeven vind dat ik al elf jaar voetbal bij deze zelfde club. Ik ben natuurlijk begonnen in de mini’s, daarna de F’jes en zo verder. Op een gegeven moment speelde ik op mijn dertiende in de JO-17. Op een gegeven moment ging dat team omhoog en kwam ik op die leeftijd in een lager jeugdelftal terecht. Momenteel ben ik spits in de JO-19 waar ik speel met mijn vrienden en mag ik af en toe met het tweede elftal meedoen.’’

Vorig seizoen kwamen Bart en zijn team, de JO-17, uit in de vierde klasse. Momenteel spelen zij in de tweede klasse Jo-19. ‘’Dit is natuurlijk een behoorlijk verschil maar je ziet dat iedereen dusdanig gegroeid is als voetballer dat we niet onderdoen van de overige teams. Sterker nog, we hebben drie van de vijf wedstrijden gewonnen deze periode. Individueel ben ik ook blij met hoe het gaat dit seizoen. Ik ben spits en natuurlijk moeten spitsen scoren. Deze fase van de competitie sta ik op acht goals uit zes wedstrijden. Daarnaast heb ik al eens mee mogen doen met het tweede elftal, die bovenin meestrijden om promotie naar de eerste klasse.‘’

Hoogte- en dieptepunten
Bij het kiezen voor zijn hoogtepunt binnen het voetbal twijfelde Bart tussen zijn vijf goals in een 7-0 thuisoverwinning op TEC vorig jaar en het spelen met de topscorer van het eerste elftal van Gameren. ‘’Ik denk dan toch de tweede. De spits van 1 kwam terug van een blessure en deed daarom mee met het tweede waar ik naast hem voorin kwam te spelen. Dit was een mooie ervaring.’’

‘’Mijn dieptepunt binnen het voetbal was denk ik mijn opgelopen heupblessure. Hierdoor heb ik een paar maanden aan de kant gestaan en dit speelt soms nog wel eens parten in mijn spel. Gelukkig heeft de fysio mij dusdanig geholpen dat ik nog steeds veel kan voetballen.’’

Ambities
‘’Als klein jochie droomt iedereen ervan om profvoetballer te worden. Dit is natuurlijk heel erg lastig.’’ Aangezien Bart zoals gezegd al zijn hele leven woont met zicht op het complex van Gameren is zijn ambitie om ooit het eerste van GVV’63 te halen.

‘’Dit seizoen komt natuurlijk al snel aan een eind. Ondanks het feit dat de JO-19 van ons echt een hecht vriendenteam is hoop ik volgend seizoen mooie stappen te gaan zetten richting de selectie.’’

GVV’63
Bart sprak ook nog lovende woorden over twee personen binnen de club. Namelijk zijn trainers Nick Linnenbank en Kaj Vierbergen. ‘’Dit zijn de trainers waarvan ik als voetballer het meeste heb geleerd en zichtbaar beter onder ben geworden. Nick speelt zelf ook voorin, in het eerste van Gameren en daarnaast ligt de focus van de leer van Kaj en Nick op het simpel voetballen. Balletjes laten vallen en zelf doorbewegen. Hier kom je toch het verste mee in het veld denk ik.’’

We vroegen aan Bart wat voetbal voor hem belangrijk maakt, hij antwoorde als volgt: ‘’Ik denk voornamelijk de verbinding van het dorp. Gameren in natuurlijk geen hele grote stad en heeft dus ook niet echt uitgaansgelegenheden. Daarom werkt de vereniging,  en met name de derde helft natuurlijk erg verbindend. Het is er gewoon altijd gezellig.’’

Klik op GVV’63 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op GVV’63 voor meer informatie over de club.