Baronie sterker dan Halsteren in regelrechte thriller

0
128

Wanneer de nummer 1 tegen de nummer 2 speelt mag je normaal gesproken een topwedstrijd verwachten. Vaak wil dat nogal eens tegenvallen, maar zowel Baronie als Halsteren voldeden daarbij vanmiddag geheel aan de hooggespannen verwachtingen. Sterker nog, de wedstrijd bleek een regelrechte thriller die de ruim opgekomen toeschouwers van het begin tot einde boeide.

De thuisclub begon scherp aan de wedstrijd waarbij Mekkaoui al in de beginfase meteen liet zien hoeveel dreiging er van hem kan uitgaan.Het was dan ook een complete verrassing, dat ondanks het veelbelovende begin van de thuisclub, de bezoekers aan de leiding kwamen. Een corner van Halsteren middenvelder Karim Didi werd door linksachter Wouter Prent ongelukkig uitverdedigd. Zijn met het hoofd weggewerkte bal viel recht voor de voeten van de mee opgekomen Perry Bierkens die van even buiten het zestienmetergebied meteen uithaalde. Omdat de bal door uitblinker Diejego Biekman nog heel even werd getoucheerd was invaller-doelman Bart van de Hoven vervolgens kansloos en keek de thuisclub tegen een 0-1 achterstand aan. Baronie had even tijd nodig om die tegenslag te verwerken, maar wist ondanks een licht veldoverwicht voorlopig geen uitgespeelde kansen te creëren. Halsteren nam daarbij overigens zijn toevlucht tot een aantal vervelende overtredingen om het groenwitte spel te ontregelen, iets waartegen arbiter Midden onvoldoende optrad. Beide verdedigingen overheersten, zodat zowel Halsteren als Baronie moeilijk een gaatje konden vinden. Baronie was gevaarlijk met een verdekt schot van Mekkaoui dat naast ging, terwijl Halsteren het enige foutje van de sterk spelende Kankam niet kon afstraffen, omdat de vrijgekomen Zimmerman de bal volkomen verkeerd raakte. Op slag van rust was Mekkaoui zijn tegenstrever Van de Kreeke weer eens te snel af. Halsterendoelman Pietersma wist de gelijkmaker echter ten koste van een corner te voorkomen.

Baronie was na rust erop gebeten om de achterstand weg te werken, maar weigerde om in het mes van de tegenstander te lopen. De ploeg van Van Poelje bouwde daarom enigszins behoedzaam op zonder daarbij de regie te verliezen. Kansen voor de thuisclub dienden zich vervolgens aan. Halsterendoelman Pietersma moest al zijn talenten aanwenden om een pegel van Kankam te keren. Even later vroeg heel Breda om een strafschop toen Jens Wirix in het zestienmetergebied van achteren werd neergehaald. De enigszins lankmoedig leidende arbiter Midden wuifde de Bredase protesten echter weg. De daarna ontstane verwarring bleek de aanleiding voor een vlijmscherpe counter van Halsteren. Karim Didi leek van dichtbij de bal voor het inschieten te hebben, maar invaller-doelman Van de Hoven bleek over goede reflexen te beschikken. Naarmate de wedstrijd vorderde steeg de spanning ten top, zeker omdat de wedstrijd alle kanten op kon. Een voorzet van invaller en ex-Baron Meierdres bracht Beerendonk in stelling maar de solide keepende Van de Hoven bleek opnieuw op zijn post. Baronietrainer Van Poelje wilde duidelijk meer en bracht aanvaller Tjien-Fooh (zijn visum voor Australië is binnen en neemt deze week definitief afscheid) om de druk bij Halsteren verder op te voeren. Dat bleek uiteindelijk een gouden ingreep. Tjien-Fooh speelde zich fraai vrij, zocht Mohammad die Mijnhijmer diep zag gaan en op maat bediende. Die maakte zijn reputatie vervolgens helemaal waar door de bal diagonaal in de verre hoek te schieten 1-1. Het was op dat moment een volkomen verdiende gelijkmaker, maar de thuisclub wilde meer. De groenwitten voelden dat er meer in het vat zat en verhoogden de druk. De verdiende beloning kwam amper 5 minuten later. Mijnhijmer nam een vrije trap die door de slim weglopende Jens Wirix knap werd verlengd 2-1. In de slotfase zetten de bezoekers alles op alles om alsnog de gelijkmaker te forceren. Zelfs doelman Pietersma toog mee ten aanval. Dat leverde nog even een aantal minuten flink billen knijpen op waarbij invaller Mark Schuit zijn doelman nog een keer op de doellijn moest assisteren. Een vrije trap van Didi vloog nog rakelings over de Bredase lat waarmee het laatste vijandelijke wapenfeit gedaan was en het feest in de kantine aan De Blauwe Kei kon beginnen.
Baronie is nu de onbetwiste koploper in de Hoofdklasse B en leidt met 2 punten voorsprong op Gemert. Met volgende week de thuiswedstrijd tegen Nuenen in het vooruitzicht mogen de supporters reikhalzend uitkijken naar nieuw succes.

Komende dinsdag is er opnieuw een belangrijke wedstrijd voor de Baronnen. Baronie speelt dan voor de KNVB-District beker thuis tegen zaterdageersteklasser Sliedrecht. Bij winst wordt de kwartfinale bereikt en is men nog maar één overwinning verwijderd van deelname aan de “grote” KNVB-beker. Aanvang van de wedstrijd is om 20.15 uur. Be there!!