Teammanager Sheulmar pakt de draad weer op na roerige periode bij Baronie

0
323
tm baronie

Baronie is een ‘Sleeping Giant’

Hij heeft al meerdere stormen bij Baronie doorstaan; Sheulmar Lawender, maar afgelopen jaar spande wel de kroon voor de sympathieke Bredanaar die al weer 7 jaar de 1e ploeg begeleidt. En onlangs werd hij ook nog geconfronteerd met het razendsnelle opstappen van de  nieuwe trainer Jeroen van Bezouw.

Gaat het nog een beetje na die roerige tijden vroegen we aan hem ?

“Ja best wel. Vorig seizoen was eigenlijk het grootste dieptepunt in al die jaren dat ik bij Baronie was.  Maar gelukkig hebben we met kunst en vliegwerk voor behoud kunnen spelen en dat hebben de spelers ook verdient vond ik. Maar alles zat wel zo’n beetje tegen vorig jaar. Of ik verrast was door het snelle opstappen van trainer van Bezouw?  Nou, op het laatst was het niet geheel verrassend voor mij als ik er nu op terugkijk. De seizoenen lopen natuurlijk in elkaar over en de vorige staf heeft dan ook weer contact met de nieuwe staf over het komende seizoen. En ik weet als geen ander welke uitdagingen er liggen bij Baronie. Het is een echte ‘Sleeping Giant’ zoals ik vaker zeg en we waren echt wel stappen aan het vooruit maken. Maar zoals altijd is ergens komen makkelijker dan ergens te blijven. In dat kader is het super jammer dat Jeroen de keuze heeft gemaakt om weg te gaan bij ons. Ik had er eigenlijk wel heel veel vertrouwen had en heb in de nieuwe spelersgroep en de weg die de club is ingeslagen. Vooral jammer, maar zoals iedereen weet : Niemand is groter dan de club.”

Wijze woorden van Sheulmar, maar hoe reageert de groep hierop ? 

Het was natuurlijk een shock voor spelers, staf en bestuur. Ook omdat iedereen zich volledig inzette voor de ploeg. Na het ontslag was er het antwoord tegen TEC (0-0 red.)  en daarin zagen we dat het basisniveau goed is van de ploeg. Voor velen is dit de 1e keer dat ze op 3e divisieniveau spelen, met alle wat er bij komt kijken. Het tempo , de weerstand en het professioneler omgaan met de sport met voeding, verzorging enzovoort is nieuw voor het gros. Daarom ben ik trots op het team op wat het nu al laat zien en kan het echt alleen nog maar beter worden,” is de Team manager hoopvol.

De nieuwe trainer Marco Verbeek uit Sliedrecht is relatief onbekend in Brabant !

Voor Marco is het in 1e instantie een ondankbare taak, maar aan de andere kant waren er genoeg trainers die graag in zijn schoenen zouden willen staan gezien de talloze reacties die we kregen na het vertrek van Jeroen. Baronie heeft nog steeds de juiste aantrekkingskracht. Marco is volle bak gestart en moet de mensen allemaal in korte tijd leren kennen. Daar heeft de vorige trainer de gehele voorbereiding voor gehad.  Hij vindt zijn weg snel en wij als overige staf helpen hem daarbij zo goed mogelijk door ook een stukje historie mee te geven. De voorbereiding is eigenlijk tactisch opnieuw ‘weer’ begonnen en hij kan nu de ploeg naar zijn hand zetten en de juiste stappen maken, besluit Shuelmar Lawender.

Klik op Baronie voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Baronie voor meer informatie over de club.