Baardwijk MO19-1 verdient één punt.

Punten verdienen én punten winnen is een klein verschil. Dit kleine verschil heeft Baardwijk MO19-1 wederom ondervonden in de uitwedstrijd tegen RKVVO uit Veldhoven.

Baardwijk MO19-1 is het hoogste meisjesteam bij Baardwijk, een samensmelting van de MO17-1 van vorig seizoen met een aantal meiden die reeds in MO19-1 speelden het vorige seizoen. De meiden die speelden bij MO17-1 voetballen al jaren met elkaar, de meiden die toegevoegd zijn aan het team moeten net als alle andere meiden wennen aan het team.

Na 2 beker wedstrijden hebben gespeeld moest zaterdag 21 september 2019 de competitie gestart worden in Veldhoven. De start van de wedstrijden uit de 1 e klasse 02 van de KNVB Zuid I. 1 e klasse 02 bevat meidenteams uit Wijk en Aalburg, Kerkdriel, Budel, Veldhoven, Geldrop, Waalwijk, Hei- en Boeicop, Heeze en Nieuwkuijk.

In Veldhoven werd met 16 speelsters op het wedstrijdformulier om 14:30 uur afgetrapt. Baardwijk startte de wedstrijd voortvarend en creëerde de eerste kansen van de wedstrijd. Toch opende RKVVO de score, en ondanks enkele kansen voor de spitsen van Baardwijk scoorde RKVVO voor de rust nogmaals. Ruststand 2-0.

Tot de rust een terechte tussenstand, hoewel Baardwijk kansen kreeg om een doelpunt te maken. Na de positieve coaching in de rust, speelden de meiden van Baardwijk beter als in de 1 e helft. Het resulteerde in een doelpunt 2-1. Baardwijk ging op zoek naar de gelijkmaker, maar zoals altijd scoort dan de tegenstander een doelpunt. 3-1.

Toch wilde Baardwijk niet verliezen in Veldhoven en creëerde nu kans na kans, er werd gescoord, 3-2, en de meiden probeerden voetballend de gelijkmaker te scoren. Weer komt de “oude” voetbalwet om de hoek kijken: “Als je zelf géén doelpunt scoort, scoort …” zodat RKVVO 4-2 kan scoren. Baardwijk geeft zich nog niet gewonnen, maar de 4-3 valt te laat in de wedstrijd. Baardwijk verdiende één punt, maar moest met lege handen terug naar Waalwijk.

Eindstand 4-3

Zaterdag 28 september 2019 speelt Baardwijk MO19-1 de thuiswedstrijd tegen ST SOM MO19-1. De meiden van ST SOM spelen hun thuiswedstrijden in Kerkdriel op de velden van DSC. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur op Sportpark Olympia.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.