AVC Aardenburg viert 90-jarig bestaan én terugkeer in standaardklasse

0
657
AVC Aardenburg viert 90-jarig bestaan én terugkeer in standaardklasse

Het jaar 2023 is voor AVC Aardenburg in meerdere opzichten een gedenkwaardig jaar. Enerzijds omdat de club het 90-jarig bestaan viert. Anderzijds ook, omdat na een afwezigheid van twee seizoenen na de zomer men weer actief is in het standaardvoetbal. Niet zoals in het verleden op zondag, maar in de vierde klasse zaterdag.

“Dat is toch wel mooi om nog als voorzitter te kunnen meemaken. Zowel het feit dat we na twee jaar actief te zijn geweest in de reserve-klasse vanaf komend seizoen weer een representatief team hebben dat in de vierde klasse zal uitkomen. Er komen vanuit de JO17 onder meer een stuk of acht spelers door en wellicht dat er nog wat extra spelers de gelederen komen versterken. Net als ook SV Oostburg hebben we besloten om over te stappen naar het zaterdagvoetbal en dus niet, zoals we hier in het verleden hebben gedaan, op zondag gaan spelen”, zegt voorzitter Peter de Vrieze.

Momenteel telt de club zo’n vijfentwintig actieve seniorenleden en een bloeiende jeugdafdeling met zo’n honderdzestig voetballende jongens en meiden. “Die jeugdafdeling is onze trots, waar heel veel leden elke week enorm veel plezier beleven aan het spelletje. Heel veel oud-spelers hebben er een rol in het kader als jeugdtrainer, de technische leiding of jeugdbestuur. Dat zegt ook veel over de verbondenheid met de club en we zijn blij dat een grote groep jongens uit de JO17 de stap maakt naar de senioren, zodat we ook daar weer enigszins op sterkte raken. Al zal het ook volgend seizoen niet eenvoudig worden natuurlijk.”

De Vrieze is nu zo’n vijf jaar voorzitter, maar zal vanaf 1 juli 2023 de voorzittershamer neerleggen en overdragen. “Ik heb het zelf enorm druk en vind ook dat het op een gegeven moment tijd is dat er vers bloed de kar gaat trekken. Ik ben al tientallen jaren in verschillende hoedanigheden hier actief geweest binnen de club. Bestuurslid, speler, jeugdtrainer, leider, voorzitter en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het wel mooi, dat ik nu het 90-jarig bestaan als voorzitter kan meemaken en mijn periode hier toch feestelijk kan afsluiten.”

Want feesten, dat gaat men bij AVC Aardenburg zéker doen! En wel in het weekend van 23 tot en met 25 juni. Op vrijdag 23 juni zal worden gestart met een jeugdkamp voor alle jeugdleden. Die gaan allerlei spelletjes en activiteiten doen en slapen ook allemaal op het sportveld. Het kamp duurt tot zaterdagmiddag. Op 24 juni staat er een wedstrijd op het programma waar tal van oud-spelers, onder meer uit verschillende kampioensploegen van de club, tegen elkaar spelen. Daarnaast is er een receptie en feestelijke reünie voor (oud)leden, (oud)spelers en (oud)vrijwilligers die in welke hoedanigheid dan ook in het verleden iets voor de club hebben betekend, of vandaag de dag nog altijd doen. Met band en DJ zullen er ook voldoende muzikale intermezzo’s te beleven zijn. Op zondag 25 juni staat er onder meer een 5×5-toernooi geprogrammeerd.

“Het is eigenlijk een saai, oerdegelijk en ouderwets programma haha, maar het gaat ons er vooral om dat we er mét elkaar bij stilstaan, herinneringen ophalen en kijken met de blik richting de toekomst. Dat willen we doen met zoveel mogelijk mensen die de club een warm hart toedragen. Van jong tot oud, allemaal gewoon een weekend lang onder het motto van activiteiten, een hapje, drankje én wat sportiviteit stilstaan bij de negentigste verjaardag van onze mooie club. Verjaardagen moet je vieren en bij mijlpalen moet je stilstaan. Dat gaan we hier met z’n allen dan ook zeer zeker doen.”

Klik op AVC Aardenburg voor de laatste artikelen over de club.
Klik op AVC Aardenburg voor meer informatie over de club.