Asperen klaart pittige jeugdklus

Frans van Ooijen is voorzitter van de jeugdafdeling van Asperen. Jeugdspelers beginnen straks ook weer aan de competities. De teams zijn in concept al vanaf maart/april samengesteld en de wijzigingen, zoals de komst van nieuwe leden, zijn in overleg met alle betrokkenen inmiddels doorgevoerd.

ASPEREN – Het feest kan dus beginnen. Trainers, leiders en begeleiding zijn weer gevonden. ,,Dat is altijd weer een pittige klus. Na inventarisatie is duidelijk wie blijft en wie stopt. Bij Asperen slagen wij er altijd wel weer in, hoewel wij half augustus nog twee vacatures hadden staan. Hiervoor gaan wij met een groep ouders praten, want het moet natuurlijk wel opgelost worden.” Met zijn jeugdbestuur is Van Ooijen vooral op zoek naar capabele trainers. ,,Het liefst zien wij oud-spelers van ons eerste elftal met de jeugd aan de slag gaan. Dat zijn gasten die het al snappen en het spelletje aan de jeugd kunnen overbrengen.

Het zou mooi zijn als eigen leden dat kunnen oppakken. Vooral bij de oudere groepen is het belangrijk dat daar goede mensen mee werken. Wij moeten voorzichtig met de financiën omgaan, dus kunnen wij niet overal betaalde trainers op zetten. Een goed voorbeeld is vorig seizoen de groep JO17-3. Daarvoor was aanvankelijk geen begeleiding zodat die jongens elke week iemand anders met zich meekregen. Op een bepaald moment is dat opgelost. Die gasten zijn gaan trainen en er kwam continuïteit waardoor dat team zelfs kampioen is geworden.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

CION heeft deze zomer de handen vol

Voor CION wordt het een zomer zonder vakantie. De bal mag dan even niet rollen, de club staat voor...

Dubbele schaar bij meisjesdag MVV’27

MVV’27 voert de meidenjacht op. De club hield onlangs de eerste meisjesdag ooit met als doel Maaslandse meisjes te...

RKC Waalwijk verrast dit seizoen vriend en vijand

Qua begroting zou RKC Waalwijk in de kelder van de eredivisie moeten bungelen, maar de Brabantse profclub streed dit...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.