Arjan Maas is blij dat hij eindelijk pijnvrij kan voetballen bij Arnemuiden

0
199
Arjan Maas vv Arnemuiden

ARNEMUIDEN – Een lange zoektocht is voor Arjan Maas (23) uitkomend voor tweedeklasser Arnemuiden eindelijk voorbij. Sinds dit seizoen kan hij zich weer volwaardig voetballer noemen, een die pijnvrij kan trainingen en wedstrijden spelen. Na ruim anderhalf jaar blessureleed werd in België de oorzaak ontdekt: een ontstoken aanhechting in zijn bovenbeen.

“Dat was een enorme opluchting, want sindsdien kon ik ook echt weer vooruit kijken en mezelf gaan richten op herstel. Er is niets zo frustrerend als pijn voelen, maar dat niemand kan vertellen wat je mankeert of wat je eraan kunt doen. Doktoren, fysiotherapeuten, specialisten, de orthopeed. Overal ben ik geweest. Ik wilde in Nederland een scan laten maken, maar dat mocht niet. Daarop ben ik naar een Belgische kliniek gegaan, waar de specialist erachter kwam dat de oorzaak een ontsteking was bij de hamstring. Een aanhechting naar de bilspier bleek de boosdoener. Er werd een spuit ingezet en na een bepaalde periode nogmaals. Dat was vlak voor de start van dit seizoen, dus toen kon ik écht gaan revalideren en werken aan mijn terugkeer.”

Maas speelt al sinds de jeugd bij Arnemuiden en begon op zijn zestiende mee te trainen bij het eerste. Hij veroverde op zijn achttiende een basisplek, maar dat was voor de jongeling flink aanpoten en resulteerde uiteindelijk al vroeg ik spierklachten. “Ik kreeg last van hamstringblessures en vanuit enthousiasme en jeugdige overmoed een paar keer te vroeg begonnen. Weer pijn, weer klachten en meer blessures. Het ging soms even goed, maar de pijn bleef wel. Het wisselde af tussen trainen, spelen en dan weken niks. Tussendoor heb ik nog een periode in Praag gestudeerd, maar bij terugkeer begon dus deze ontsteking, die meer dan anderhalf jaar heeft gesluimerd.”

Maar nadat de cortisonen hun ‘werk’ hadden gedaan, maakte Maas onder de nieuwe trainer Alexander van Keulen aan het eind van de voorbereiding zijn rentree in het elftal. Tot oplichting van de Arnemuidenaar zelf. “De eerste bekerwedstrijden begon ik nog op de bank, maar vanaf de competitiestart kreeg ik het vertrouwen en sindsdien sta ik wekelijks in de basis. Dat is voor mij misschien wel de grootste overwinning tot nu toe. Het gaat nu ook steeds beter en ik maak elke week meer speelminuten. De trainer is voorzichtig en ook zelf heb ik wel geleerd om beter te doseren. Ik speel nog geen volledige wedstrijden, maar daar hoop ik in het restant van dit seizoen wel naartoe te werken.”

Arjan Maas is eigenlijk een middenvelder, maar speelt momenteel voornamelijk als rechtsachter in het systeem van Van Keulen. Daarnaast zijn er ook enkele geblesseerde basispionnen teruggekeerd bij de tweedeklasser. Deze terugkeer geeft het elftal een extra impuls en zorgt voor extra defensieve en aanvallende kracht. Door deze versterkingen heeft de spreker nu vertrouwen om op de ranglijst omhoog te gaan. Omdat ze in het verleden meerdere keren zichzelf hebben tekort gedaan en daardoor lager staan dan ze eigenlijk horen.

Voor zichzelf heeft de middenvelder/verdediger heel duidelijke doelen gesteld. “Fit blijven, volledige wedstrijden kunnen spelen en daarin voor het elftal een aandeel hebben in onze sportieve prestaties. Want ik vind dat de rek er nog niet uit is. En dan doel ik niet op de hamstring, maar uiteraard op hetgeen ik voetballend in mijn mars heb. Als ik die laatste stappen richting fitheid kan zetten en we met Arnemuiden in het restant nog wat plaatsen kunnen klimmen, dan ben ik meer dan tevreden.”

Klik op v.v. Arnemuiden voor de laatste artikelen over de club.
Klik op v.v. Arnemuiden voor meer informatie over de club.