Ameide keeper de Groot pakt punt

0
91

Ameide – Op een regenachtige zaterdagmiddag troffen Ameide en VVAC elkaar. Het was een erg matige pot die geen winnaar verdiende, die kwam er ook niet. De wedstrijd eindigde in 1-1 maar wel op een fantastische manier.

De spelers en supporters van Ameide verheugden zich al weken op de eerste competitiewedstrijd. Met de nieuwe versterkingen en de huidige selectie zou het wel is een mooi seizoen kunnen worden. VVAC had net promotie afgedwongen en een goede voorbereiding achter de rug. Er werd dus een leuke derby verwacht maar dat viel erg tegen.

Ameide begon wel aardig aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Martijn van der Zijden kreeg een goede kans en Bas de Kruik probeerde het ook van afstand, beiden overigens tevergeefs. Daarna kwam VVAC wat meer in de wedstrijd en kreeg het zowaar ook wat kansjes. Tien minuten voor tijd kwam het zelfs bijna op voorsprong door een schot van Mark Wemmers.

Na de rust had Ameide weer het overwicht, dit resulteerde alleen niet tot veel kansen. De enige kans die er kwam was voor Sam Versluis die de paal raakte. VVAC creeërde ook vrij weinig maar kwam toch onverwachts op voorsprong. Rick Damsteegt knikte te bal achterwaards achter de keeper op een mooie vroege voorzet van Mark Wemmers.

Door de achterstand moest Ameide komen en gaf het meer ruimtes achterin weg. Daardoor werd VVAC een paar keer erg gevaarlijk vanuit de counter, onbewust zakte het steeds meer in en was het meer bezig met de 1-0 verdedigen dan de voorsprong uit te breiden.

Ameide ging steeds nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker en zo kreeg invaller Harteveld een goede kans. Toch wist VVAC het achterin goed dicht te houden en het leek erop alsof de drie punten met de gasten mee naar huis zou gaan. Totdat Ameide een corner kreeg, het scorebord deed het niet dus doelman De Groot besloot om mee te gaan met de hoekschop in de 82e minuut. Dit bleek een goede keus, de Kruijk schoot maar zijn schot werd geblockt. Zo kwam de bal voor de voeten van Ruud de Groot die de bal zonder twijfel in de hoek schoot. De keeper maakte er 1-1 van en dit was meteen eindstand.