Ambitieuze voorzitter Remco Steenbeek pakt de handschoen op bij groeiend SSC´55

Op de achtergrond was hij al even actief, maar officieel is Remco Steenbeek per 1 december pas echt de nieuwe voorzitter van SSC´55. Op de Algemene Ledenvergadering stemden alle aanwezigen voor de benoeming van de 41-jarige clubman, die met het bestuur ambitieuze plannen heeft voor de vereniging uit Sprang-Capelle.

HappyPoint_desinfectieAangezien SSC’55 geen voorzitter had, vulde Remco Steenbeek als dagelijks bestuurslid samen met zijn compagnons Arno van Oosterhout, Gert-Jan van Baardwijk en Roy van Oosterhout de afgelopen jaren al de taken van clubpreses in. Sinds deze maand prijkt de functie van voorzitter officieel alleen achter zijn naam en daar hij is erg trots op. “Ik loop nu zo’n elf jaar rond op ons sportpark, ken de club goed en voel me er ontzettend thuis. Ik ben trots op het SSC’55 van en nu en geloof in de toekomstplannen die we samen met een fantastische groep vrijwilligers hebben uitgestippeld. Het voorzitterschap van SSC’55 zie ik als een grote eer en ik kijk ernaar uit om als team met veel positieve energie onze beleidsplannen uit te voeren.”

Opknapbeurt
Dat zijn er een hoop, want er staat de club uit Sprang-Capelle de komende jaren veel te gebeuren. “De renovatie van ons sportpark staat bovenaan onze verlanglijst”, zegt Steenbeek. “De plannen liggen klaar voor de aanleg van een kunstgrasveld, de renovatie van de kleedkamers en de kantine en het installeren van ledverlichting.” Sportpark Van Wijlen is toe aan een opknapbeurt, aangezien het ledenaantal van het bloeiende SSC’55 alsmaar blijft stijgen. “Als de gemeenteraad in januari groen licht geeft, kunnen we snel aan de slag en wordt 2021 het jaar van de verbouwing.”

Sponsorplan
Ook op maatschappelijk vlak is SSC’55 erg actief. Zo prijkt de naam van Voedselbank ‘De Rijglaars’ uit Waalwijk de komende jaren prominent op de wedstrijdshirts van de jeugdteams van de geel-zwarten. De club gaat De Voedselbank jaarlijks steunen met acties door (jeugd)leden, een project dat onderdeel is van een aanvullend sponsorplan. Over de jeugd gesproken: daaraan wil SSC’55 nóg meer aandacht schenken. “We willen onze jeugdtrainers nog intenser gaan begeleiden, zowel bij de selectieteams, als bij de recreatieve elftallen. Ik ben sowieso trots op het feit dat onze jeugdteams met veel plezier blijven voetballen op ons sportpark, ondanks de vervelende coronatijden. Een dikke pluim voor onze trainers en leiders, die hun spelers telkens weer weten te vermaken met leuke activiteiten.”

Trotse voetbalvader
Steenbeek keepte zelf een aantal jaren in het eerste van SSC’55 en is nu de trotse voetbalvader van Puck, die in de MO15-1 voetbalt. “Door de jaren heen ben ik een echte clubman geworden. Ik kan me goed identificeren met onze mooie, dynamische vereniging met actieve en trotse leden.” Als voormalig eerste-elftal speler weet Steenbeek als geen ander wat het vlaggenschip van de geel-zwarten op korte termijn te doen staat. “Zo snel mogelijk terugkeren naar de derde klasse natuurlijk”, zo luidt zijn snelle antwoord. “We missen de duels tegen NEO’25 en SV Capelle, dat zijn de mooiste wedstrijden die er bestaan voor onze club. Hopelijk spelen we die derby’s volgend seizoen alweer.”

Klik hier voor meer artikelen over SSC’55
Klik hier voor meer informatie over SSC’55

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Umut Takac: van speler naar trainer bij Alblasserdam

  Umut Takac (net 34 jaar oud) heeft na zestien jaar als voetballer in selectieteams de stap naar het trainerschap...

In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.