Als trainer van RKDVC hoef je bij de derby’s minder te doen

Edwin van Wijk speelde zelf negen jaar in het eerste van RKDVC. Via een omweg kwam hij terug bij de club, waar hij uiteindelijk via het tweede elftal trainer werd bij het eerste elftal. Hij tekende voor twee seizoenen, maar dat werden twee verloren seizoenen. “Ik ben blij dat we er nog twee seizoenen iets moois van proberen te maken.”

werktalent_255550
De afgelopen maanden trainde de selectie van RKDVC soms samen en soms apart. “Het was deels bezighouden en uitproberen”, zegt Van Wijk. “Je moet conditioneel sterk blijven. Maar je bent ook een klein beetje bezig met volgend seizoen. Je probeert af en toe iets. Ik snap dat het qua motivatie af en toe lastig was, omdat je traint zonder wedstrijden. Maar we hebben niets te klagen, de opkomst is goed.”

Wedstrijden, daar kijkt Van Wijk enorm naar uit. “Dat hebben we enorm gemist. Tijdens de eerste lockdown begonnen we later. Toen hadden we begin juli nog een wedstrijdje tegen Uno Animo. Dat vergeet ik nooit meer. We speelden op een bijveldje, dat was net gemaaid. Het zag er perfect uit. De zon scheen ook nog. We mochten weer, iedereen was zo blij als een klein kind. Na vier weken vakantie en een voorbereiding was het na drie competitiewedstrijdjes weer klaar. Iedereen snakt nu weer naar een wedstrijd.”

En de derby’s? Die wedstrijden zijn goed voor de clubs. Daarom hadden we ook gehoopt op de Regio Cup, dat we nog een aantal wedstrijdjes hadden kunnen spelen. Ik kijk er wel erg naar uit, als trainer hoef je bij dat soort wedstrijden minder te doen. Iedereen is geprikkeld. Iedereen wil spelen, iedereen heeft het er al lang van tevoren over. Jongens kennen elkaar allemaal uit de buurt. Dat zijn de extraatjes”, zegt Van Wijk.

Los van die hele speciale wedstrijden kijkt de RKDVC-trainer sowieso uit naar de ‘supercompetitie’. “Ik ben blij dat de KNVB alles zo heeft gelaten, het is een mooie competitie. Waar we kunnen eindigen? Daar kun je niks van zeggen. We proberen van eigen kracht uit te gaan. We moeten in de derde klasse goed mee kunnen doen. Het is ons streven om bij de bovenste vijf te horen en mee te doen om een periodetitel. Dat verandert ondanks de lange periode zonder voetbal niet.”

Klik hier voor meer informatie over RKDVC

Klik hier voor meer artikelen over RKDVC

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.