Allerkleinsten maken kennis met Internos in Voetbalspeeltuin

De Voetbalspeeltuin van Internos is een manier om de kleinste kinderen kennis te laten maken met de sport. Frank de Leeuw en Maikel Mol zijn de initiators, twee oud-eerste elftalspelers en tevens vaders van jonge kinderen. Het initiatief gaat inmiddels het derde seizoen in en is tot nu toe erg succesvol.

Frank de Leeuw (33) en Maikel Mol (34) merkten dat zonen Kai en Rover al graag met een balletje bezig waren, maar lid worden van een club was als 2,5-jarige nog niet mogelijk. En dus besloot het tweetal iets op te zetten bij hun Internos, een concept dat werd omgedoopt tot Voetbalspeeltuin. Kinderen van 2,5 tot 4 jaar zijn zaterdagochtend van 09.30 tot 10.15 uur welkom om op een speelse manier met de bal bezig te zijn. Het is vrijblijvend en gratis, op de velden van Internos.

“Aan de ene kant bind je zowel ouder als kind zo al aan de club en aan de andere kant leren ze de sport kennen”, vertelt De Leeuw. Vanaf hun vijfde kunnen de kinderen lid worden van de Kabouters.

De Leeuw en Mol begonnen met een groep van vijf, inmiddels zijn het er al zestien. “Het gaat rond binnen de club en we hebben een Facebookpagina opgericht. Internossers die kinderen hebben vinden het sowieso leuk, maar ook mensen van buitenaf zijn enthousiast.” Ze proberen de kinderen kennis te laten maken met de basistechnieken van de sport, maar makkelijk is dat niet altijd.

“Het verschil is groot, zie ik ook bij mijn eigen zoon. Toen hij 2,5 jaar oud was, had hij een spanningsboog van tien minuten, nu is hij echt driekwartier bezig. Het is alleen maar voetbal, voetbal en voetbal bij hem. Als hij zelf niet met de bal bezig is, kijkt hij op YouTube fi lmpjes. Ik zie hem echt beter worden.” Ook zijn dochter doet inmiddels mee bij de Voetbalspeeltuin.

TECHNISCHE COMMISSIE
Mol en De Leeuw, drie en twee jaar geleden gestopt als speler van het eerste, zijn inmiddels ook toegetreden tot de technische commissie van Internos. “Wij houden ons bezig met de selectie en de JO19.” Het voordeel van de Voetbalspeeltuin is dat kinderen een voorsprong hebben op leeftijdsgenoten als ze eenmaal bij de Kabouters instromen, zij  kennen de basistechnieken en regels al enigszins.

Internos wil graag vooruit en dit concept past daarbij. “Van onderaf willen we groeien”, vertelt De Leeuw. “Vanuit plezier en ontspanning hopen we uiteindelijk beter te worden.” Het eerste elftal verkaste van zondag naar zaterdag, het doel is snel te promoveren.

“We hebben wat versterkingen gehaald, oud-Internossers die bereid waren terug te keren. Hiermee maken we een grote kans snel te promoveren. Het tweede (reserve tweede klasse) en de JO19-1 (hoofdklasse) moeten meegroeien, zodat Internos weer op een niveau komt waar het hoort.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.