Alissa den Haan had niet verwacht dat het zaalvoetbal zo intensief was

0
157

Het is al een tijdje stil in de zaal en hoe zal deze competitie weer gaan aflopen? Voor iedereen een groot vraagteken want als er zeker midden januari geen hervatting is, kan het wel weer eens op een dilemma uitlopen. Net nu voor het tweede seizoen de dames van Bristol de ranglijst weer aanvoerde. Voor de nieuwe aanwinsten zeker minder nu ze beter werden en begonnen te wennen in de zaal. Zo ook Alissa den Haan.

banner_koningsport_small_VJ

Ik was al een tijdje gestopt met voetballen. Met een collega die bij ons kwam werken, raakte ik aan de praat over voetbal en Bristol Team, waar zij keept. Ik vertelde dat het vaak kriebelt en dat ik graag af en toe weer is een balletje zou willen trappen. Uiteindelijk ben ik door oud-teamgenootjes benaderd om bij Bristol Team te komen voetballen. Ik heb een keertje meegedaan en vond het meteen erg leuk en gezellig.

Als zeven jarige begon ik te voetballen. Dat was bij de plaatselijke FC in Poortugaal, PSV Poortugaal daar heb ik lang bij de jongens gespeeld.

Toen ik bij de dames ging voetballen vertrok ik naar RVVH in Ridderkerk. Een aantal jaren later verhuisde ik naar Zeeland daar heb ik gespeeld voor Noad‘67 en SV Smerdiek. Bij Smerdiek leerde ik de meiden kennen die ook spelen voor Bristol Team Corina Luijks en Griffith Vaissaire.

Het team was vanaf begin af aan meteen erg gezellig en voelde me direct op m’n gemak. De aanwezige speelsters lieten me gelijk thuis voelen. Er spelen speelsters met veel kwaliteit, het is echt genieten om wedstrijden met hen te spelen.

Het was wel even wennen in de zaal omdat ik altijd veldvoetbal gewend was. Het spel in de zaal gaat veel sneller, is technischer en je hebt meer balcontacten.

Je zou misschien denken dat je minder conditie nodig hebt omdat het veld een stuk kleiner is en de speeltijd korter is dan op het veld, maar in tegendeel, zaalvoetbal is erg intensief. Je bent continu met het spel bezig zowel verdedigend als aanvallend

Het belangrijkste vind ik plezier in het voetbal. Daarom heb ik mij aangesloten bij Bristol Team vr 1. Wat is het toch heerlijk om af en toe weer een wedstrijd te spelen, maar ik ben wel erg fanatiek en ga altijd voor resultaat.

Tot nu toe hadden we alle wedstrijden gewonnen. Het is afwachten hoe de situatie rond de Corona zich ontwikkelt en wanneer we weer mogen voetballen, maar zodra we de zaal weer in mogen, geven we er een extra schepje bij en maken we er het beste van!

Klik hier voor meer artikelen over Bristol Team
Klik hier voor meer informatie over Bristol Team