Adam Poortman van HVC’10 slaat zijn vleugels uit

0
643

Adam Poortman maakte als zeventienjarige onder trainer Pim van der Hoorn zijn debuut in het eerste elftal van HVC’10. Daarna ging het ineens snel met de carrière van Hoekenees Poortman. Hij werd in zijn debuut jaar uitgekozen als talent van het jaar en maakte zijn opwachting in het Westlandselftal. Nog geen jaar later besloot hij te stoppen met keepen en koos voor een baan in de horeca. Uit Hoek van Holland komen vaak goede keepers zoals Edgar En Jesper Leerdam, Bryan en Rowdy Janssen en Roy Kortsmit.

Adam Poortman (23) was een kind van de club. Hij begonnen met voetballen bij de E-junioren en al snel bleek hij veel talent te hebben voor het keepersvak. ‘’Bij de D en C junioren was ik keeper van de 1 en speelde ik na mijn eigen wedstrijd als veldspeler vaak ook nog mee met een ander elftal. Het liefst was ik tijdens mijn jeugdperiode de hele dag op het Sportpark van HVC’10 aan het voetballen of spelen met vriendjes.
En natuurlijk hoorde daar dan altijd een patatje of zakje chips bij.’’ Poortman was talentvol en maakte al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. ,,In het seizoen 2017/18 begon ik in de A’tjes. We stonden tijdens de winterstop bovenaan en graag was ik doorgegaan om aan het einde kampioen te worden met mijn vrienden. Alleen de nood was hoog bij het eerste elftal omdat Mitchell Smit het plezier in het voetbal was verloren en stopte. Tweede doelman Dennie Storm raakte zwaar geblesseerd.

Dus besloot ik net voor kerst mijn kans te pakken. Vanaf de eerste wedstrijd ging het goed. Ik heb toen maar liefst 300 minuten geen doelpunt tegen gekregen. Uiteindelijk eindigde we netjes in de middenmoot. Zelf draaide ik een goed half seizoen en werd bij de club uitgekozen als talent van het jaar. Talent van het jaar in het Westland ging aan mijn neus voorbij en ging in mijn ogen terecht naar Bram Wennekers (Lyra). Als slagroom op de taart kreeg ik zelfs een uitnodiging voor het Westlands elftal. We speelden toen een wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam, dat was echt supergaaf om mee te maken.
De 7-3 nederlaag was na de wedstrijd snel vergeten. Ik kon vertrekken naar Westlandia, maar na een goed gesprek met de trainers Henk de Zeeuw en Dick Bos koos ik voor mijn kans bij HVC’10 omdat ik gezien mijn jonge leeftijd elke week moest keepen. Tijdens het nieuwe seizoen kwamen de keepers Vincent Madern (FC s’Gravenzande) en Tom Spek (RAS) naar HVC.

Na anderhalve wedstrijd kreeg ik al te horen dat ik geen eerste keeper zou worden. Dat was toen jammer en baalde ik van, maar de trainer is de baas en maakt zijn eigen keuzes. In oktober ging ik in de horeca werken en besloot ik te stoppen met voetballen. Ik was er toen gewoon klaar mee en wilde geld gaan verdienen, om daar leuke dingen van te gaan doen. Ik heb een hele korte carrière gehad als keeper en heb er waarschijnlijk niet alles uitgehaald. Spijt heb ik nu zeker niet en eigenlijk vind ik het nu ook wel lekker geen verplichtingen meer te hebben. Ik mis het voetbal ook niet.
Ik werk nu bij Mijn Torpedoloods in Hoek van Holland als kok. Eind van dit jaar vertrek ik naar Bonaire om daar te gaan werken voor een Italiaans restaurant. Daar heb ik echt super veel zin in, omdat koken echt mijn grote passie is. Bonaire heb ik ontdekt tijdens de corona periode en ik was op slag verliefd. De bedoeling is voorlopig één jaar, maar misschien kom ik wel nooit meer terug naar Nederland.’’

Klik op HVC’10 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op HVC’10 voor meer informatie over de club.