Achtmaal sluit ‘Belgische’ topschutter Roel Jongenelis in de armen

0
148

Na drie jaar kwam er vorig seizoen een einde aan het avontuur van VV Achtmaal in de vierde klasse. De dorpsclub hoopt met een nieuwe trainer de weg omhoog weer te vinden en kan rekenen op ‘verloren zoon’ Roel Jongenelis (27), die de afgelopen jaren furore maakte in België.

Op zijn vijftiende debuteerde Roel Jongenelis al in het eerste team van VV Achtmaal, tot vier seizoenen geleden een vaste klant in de vijfde klasse van het amateurvoetbal. In die tijd kon je als ambitieuze voetballer niet groeien bij de gezellige dorpsclub en de rappe aanvaller verkaste op negentienjarige leeftijd naar het Vlaamse Nieuwmoer. Bij die club groeide hij uit tot een belangrijke speler en de afgelopen zes jaar speelde hij bij het eveneens Belgische Wuustwezel. “Ik speelde in de Eerste en Tweede Provinciale, dat niveau is te vergelijken met de eerste en tweede klasse in Nederland. Ik heb in België heel veel gespeeld, veel gescoord en ben daar uitgegroeid tot een betere voetballer”, zegt Jongenelis.

WERK EN STUDIE
Terwijl Jongenelis in België de goals aaneenreeg, zette Achtmaal stappen. De oude kameraden van de flankspeler flikten het in het seizoen 2015/2016 om voor het eerst in de clubhistorie te promoveren naar de vierde klasse. Helaas voor de club degradeerde Achtmaal afgelopen seizoen, maar toch wilde Jongenelis graag terugkeren naar ‘zijn’ club. “Het vele trainen en spelen in België is niet meer te combineren met mijn werk en studie en daarom keer ik terug bij Achtmaal. Het voelt goed om weer met mijn vrienden te spelen.”

Jongenelis merkt dat er veel veranderd is bij Achtmaal. “Tien jaar geleden waren we een echte vijfdeklasser, nu horen we daar niet meer. Op de eerste training merkte ik dat er veel voetbal in de ploeg zit, er zijn ook veel jonge spelers doorgebroken.

Ik denk dat ik met mijn snelheid en ervaring het team kan helpen. Ik ben nog net zo fanatiek als vroeger en denk dat we met deze groep mee kunnen doen om promotie. Ik heb erg veel zin in het nieuwe seizoen.”