Aanvoerster Demi loopt al vanaf de start van meidenvoetbal rond bij JVOZ

0
150

Vanaf het eerste moment dat JVOZ aandacht ging besteden aan het meidenvoetbal is Demi Nas van de partij. Vijf jaar geleden maakte Demi, inmiddels 17 jaar, deel uit van het Highschool-project, dat in samenwerking met het Scheldemond College tot stand kwam. Nu is Demi aanvoerster van Sparta/JVOZ VR1.

,,Trouwens heel vet, om in het Sparta-shirt te spelen”, vertelt Demi middenin haar verhaal. Want het is het eerste seizoen dat de samenwerking tussen Sparta Rotterdam en JVOZ officieel is. En dus trainen en spelen de dames één keer per maand op Het Kasteel. In Sparta-tenue, mét het JVOZ- én Sparta Rotterdam-logo op de borst. Demi: ‘’Iedere maand krijgen we daar altijd training van een trainer vanuit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, al is Dolf Roks (betrokken bij JVOZ én hoofd-opleidingen bij Sparta, red.), vrijwel altijd aanwezig. En maandelijks spelen we in Rotterdam op Het Kasteel (stadion van Sparta Rotterdam, red.) een oefenwedstrijd. Dat is altijd tegen hoger spelende teams vanaf minimaal eerste klasse, en dat hebben we wel nodig ook, omdat we door de KNVB in de derde klasse zijn ingedeeld.”

Derde klasse
Demi doelt op het feit dat er in de competitie minder tegenstand is voor de dames van trainster Denise Versteeg. Het team moest dit seizoen van de KNVB dus in de derde klasse instromen. ,,Helaas is dat onder ons niveau. We scoren gemiddeld acht goals per wedstrijd. Ik moet wel zeggen dat we helaas ook een wedstrijd gelijk hebben gespeeld en verloren.. Als het lukt om te promoveren zal het anders worden en er moeten ook speelsters bijkomen gezien de krappe selectie en blessures. Om die reden werd er op 21 februari in het Sparta-stadion een Open Training georganiseerd, om nieuw talent met ambitie in actie te zien.”

Volgend seizoen
Demi, afkomstig uit Oostkapelle, is als jonge aanvoerster zeer begaan met haar team. Een team dat bestaat uit speelsters tussen de 16 en 24 jaar oud. ,,Ik ben iemand die veel coacht en m’n mond echt wel open durft te trekken. Ik loop hier al een tijdje rond, dus dat scheelt ook.” Volgend jaar zullen de speelsters in Niels Slager een nieuwe trainer aantreffen. De Vlissinger, onlangs opgestapt als hoofdtrainer bij GPC Vlissingen, keert daarmee terug bij het vrouwenvoetbal binnen JVOZ, waar hij eerder al actief was. Ook zal Niels algemeen coördinator blijven bij de jeugdopleiding. Jonneke Schuurbiers blijft de rol van Coördinator meiden- en vrouwenvoetbal vervullen voor Sparta/JVOZ, zoals ze dat ook het huidige seizoen heeft gedaan. Demi: ,,Verder is er over volgend seizoen nog niet veel bekend. Dit heeft te maken met meerdere factoren. Wel is er sprake van dat we vaker in Rotterdam gaan trainen en misschien wel spelen.  Dat zou leuk zijn!”