Aanvoerder Johan Roodhuizen bezig aan laatste seizoen bij Graauw

0
358

GRAAUW – Afscheid nemen met handhaving in de vierde klasse. Het zou voor Graauw-aanvoerder Johan Roodhuizen (34) een mooi slotstuk zijn van maar liefst achttien seizoenen eerste elftal bij de Oost-Zeeuws-Vlaamse dorpsclub. Op zijn zeventiende debuteren in een ploeg met ervaren krachten en in mei 2023 afzwaaien als meest ervaren speler en aanvoerder. ‘Het wordt niet makkelijk, maar het zou mooi zijn om degradatie én nacompetitie te ontlopen. Dat zou het plaatje wel compleet maken.’

Helemaal verloren voor de vereniging zal hij zeer zeker niet gaan, want zijn rol in het bestuur van de club blijft hij vervullen. “En ik ga ook gewoon wel in het tweede elftal spelen. Maar ik word ook vader in mei, dus ook daarmee zal ik het een stukje drukker gaan krijgen. Dan is het fijn om niet meer elke week twee keer te moeten trainen en kan je ook eens overslaan als de situatie daar om vraagt. Bij een eerste elftal vind ik niet dat dit kan dus vandaar ook de keuze om te stoppen en een stap terug te doen. Daarnaast heb ik een aantal fikse blessures gehad tijdens die achttien seizoenen en merk ik nu ook op de maandagen, dat het niet allemaal meer even soepeltjes gaat als ik opsta. Dan moet je realistisch zijn en de knoop doorhakken.”

Realistisch is de ervaren Roodhuizen, die zowel als middenvelder en centrale verdediger prima uit de voeten kan, zonder meer. Kijkende naar de kwaliteiten van zijn eigen ploeg weet hij ook, dat een plek bij de ‘veilige zeven’ een fikse klus wordt. “Dat wordt inderdaad verre van makkelijk, maar je moet altijd proberen je huid zo duur mogelijk te verkopen. Toen we vorig seizoen in die vierde klasse kwamen, toen gaf ook niemand een stuiver voor onze kansen en wisten we ook dertig punten bij elkaar te voetballen. Waarom zouden we dit jaar dan niet kunnen verrassen? De groep is vrijwel hetzelfde gebleven en er zijn wat talentvolle jeugdspelers bijgekomen. Die doen het goed en bovendien hebben we in de jeugd nog een lichting talentvolle jongens rondlopen. Niet iedereen zal daarvan het eerste halen, maar als vereniging is dat wel schitterend voor de continuïteit.”

Mede ook met het oog van doorstroming en ontwikkeling van de jeugdige talenten zou het volgens Roodhuizen geweldig zijn mocht de club vierdeklasser kunnen blijven. “Dat is toch mooi als dat lukt? Die jonge spelers kunnen zich dan op een hoger niveau blijven verbeteren en doorgroeien. Zelf ga ik dat dan vanaf de zijkant bekijken en supporteren. Graauw is voor mij een rode draad in mijn leven. Ik ben er opgegroeid, heb de jeugd doorlopen, het eerste elftal gehaald, aanvoerder geworden, heb er mijn vrouw leren kennen en zit in het bestuur… Ik hoop de rest van het seizoen nog een mooie sportieve bijdrage te kunnen leveren, maar dan is het welletjes geweest.”

Klik op VV Graauw voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Graauw voor meer informatie over de club.