Aanvaller Yuri Westhoff kind van de club bij FC ‘s-Gravenzande

0
750

Westhoff is in 2024 maar liefst 25 jaar lid van FC ’s-Gravenzande. Hij speelt inmiddels al dertien seizoenen in het eerste elftal als centrumspits en is all-time topscorer van de club. ,,Ik kan lopend naar de club, waar sinds een paar jaar ook mijn zoontje Joas speelt. Kampioen gaan we waarschijnlijk niet worden, een periode pakken zou mooi.’’

Het is een eer om voor deze mooie en grote club al dertien seizoenen, 300 officiële wedstrijden, in het eerste te mogen spelen. Ook ben ik super trost dat ik all-time topscoorder ben van de club. Ik ben net 31 jaar en ik ben van plan om nog lang door te gaan en mijn record een stuk hoger te krijgen. In het dagelijks leven ben ik accountmanager bij Vreugdenhil Bulbs & Plants, dit is een grote kwekerij van Bollen & Planten gevestigd in ’s-Gravenzande.
De verkoop van deze bollen en planten gaat wereldwijd, vooral Europa, Amerika en Canada. Ik geniet van het leven en doe graag leuke dingen met mijn vrouw en twee zoontjes van 2 & 6 jaar. Lekker ergens lunchen met z’n allen en een stuk wandelen in het bos bijvoorbeeld. Ook probeer ik zoveel mogelijk tijd met vrienden door te brengen. Voetbal kijken, een hapje eten ergens, drankje in het dorp.’’ Westhoff begonnen met voetballen op zeven jarige leeftijd bij ’s-Gravenzande SV. ,,Ik heb echt een supermooie tijd gehad in de jeugd, veel gewonnen en vrienden gemaakt voor het leven.
Ik heb toen veel geleerd van John Jonk. Hij wist je altijd te motiveren en zorgde ervoor dat je plezier had. Bij Jonk had ik het gevoel dat hij je koste wat kost wilde helpen en zijn enorme verstand van voetbal speelde hierbij zeker een rol. In 2010, het fusie jaar van de club, kwam ik bij de selectie. Dat was zeker even wennen, binnen twee jaar was ik de eerste spits en sta ik er nog steeds in.

Ik heb altijd de droom gehad profvoetballer te worden. Ik heb gehoord dat ik op het lijstje stond van Sparta, ADO Den Haag en Excelsior. Zelf heb ik nooit contact met ze gehad. En natuurlijk als je als spits van een hoofdklasse vijftien tot twintig doelpunten per jaar maakt ben je interessant voor clubs die een stapje hoger spelen of meer geld te besteden hebben. En dan moet je denken aan clubs als Quick Boys, Capelle en Feyenoord. Een paar jaar geleden kon ik naar Excelsior Maassluis, maar zij kozen voor een gelukszoeker. Oud-trainer van FC ’s-Gravenzande Richard Elzinga wilde mij twee jaar geleden meenemen naar Derde Divisie club Barendrecht. Ik heb daar een goed gesprek gehad, maar heb het vanwege de afstand niet gedaan. Nu kunnen mijn vrouw, kinderen, ouders en vrienden makkelijk komen kijken. Ik ben van plan nog jaren te blijven bij deze mooie club.
Met Angelo Zwirs en Sil van Ooijen heb ik er wel twee concurrenten bij gekregen, maar dat houdt mij juist scherp. FC ’s-Gravenzande is een hele mooie en warme club. Ik ben er trots op dat ik er sinds de fusie in 2010 deel van uit mag maken. Het is een club met geweldige mensen die nauw betrokken zijn bij de club. Mijn hoogtepunt is de promotie in het seizoen 2012-2013 naar de hoofdklasse. De beslissende wedstrijd uit tegen Alexandria’66 die we wonnen met 3-0. De zes supportersbussen die ons volgden en zo voor een geweldige sfeer zorgde.

Een tweede hoogtepunt was in 2013 de thuiswedstrijd tegen Swansea City (0-2). Dit was geweldig om mee te maken. Alles was die dag top geregeld. Een dieptepunt was de degradatie in 2016 en het overlijden van onze leider Gerrit van der Ende. Hij was niet alleen leider, maar ook een vriend voor veel spelers. Ik heb met de uitvaart zijn kist mogen dragen met nog een paar spelers, dat was zo mooi dat wij dat mochten doen.’’

Klik op FC ‘s-Gravenzande voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FC ‘s-Gravenzande voor meer informatie over de club.