Ralph van Loon : “Bavel is voor mij een unieke club”

0
375
ralph van loon bavel

“Onze voorhoede smaakt naar veel doelpunten”    

Hij mag al bijna een echte routinier worden genoemd. De 29-jarige Ralph van Loon kent het klappen van de zweep in het regionale amateurvoetbal. De linksback van vv Bavel begint aan zijn 5e jaar bij de nieuwbakken 2e klasser , na eerder 5 jaar in het 1e elftal van Baronie te hebben gespeeld.

Hij ging dit jaar zelfs samenwonen in zijn geliefde Bavel, al liggen de roots van de adviseur Duurzaamheid & Innovatie bij Boskalis, wel in Breda.

“ Ik ben bij Baronie begonnen in mijn jeugd inderdaad. Was 6 toen ik daar begon en op mijn 19e mocht ik daar mijn debuut maken. Ik begon als aanvaller natuurlijk in de jeugd haha. Was linksbuiten of stond achter de spitsen. Maar vanaf het 1e was linksback mijn positie. Goede vriend Sander van Gils, van Bavel 1 heeft mij na 5 jaar weten over te halen om naar Bavel te komen. Hier begin ik nu aan mijn 5e seizoen in de laatste lijn.”

Een verdedigingslinie die het zonder een ander routinier zal moeten doen dit seizoen. Good old Erik Meijerink hing definitief zijn schoenen aan de willigen. 35 jaar is hij en met de geboorte van zijn 3e kind een mooi moment om te stoppen volgens de sympathieke voetbalman uit Teteringen. Zijn zwager Niek Akkermans plakte er tot geluk voor trainer Coen Rijppaert nog wel een jaar aan vast. De kwaliteitsspeler kan zijn acties straks panklaar aanbieden aan de nieuwe spits : Jonas Leijnders. Het ‘fenomeen’ uit Dorst verliet het gedegradeerde Neerlandia (naar 5e klasse) voor promovendus Bavel. Leijnders is een mysterie op voetbalschoenen en ramde er meer dan 30 in bij het zwalkende Neerlandia in de 4e klasse. Met Maikel Jansen (van UVV) komt er nog meer snelheid bij in ‘Bavels’ voorste lijn.

Een voorhoede om u tegen te zeggen zo lijkt het ?

“Klopt helemaal,”zegt van Loon. “ Dit smaakt naar veel doelpunten. Leuk dat goede vriend Jansen bij Bavel komt spelen en dat Akkermans toch weer heeft besloten om te blijven. Een voorhoede van een waardige tweede klasser!  Met Meijerink is er een dragende kracht weggevallen, maar dit biedt weer kansen voor andere jongens om zich te laten gelden in de ploeg.”

Vraag met een knipoog : Kan Ralph van Loon het nog wel bijbenen met al deze grootheden in de 2e klasse ?

“ Ik wil altijd winnen en kan er flink van balen als we verliezen. Ben nu een van de routiniers van de ploeg. Mijn gedrevenheid probeer ik over te brengen op mijn teamgenoten en ik vind het leuk om de jonge jongens beter te laten spelen. Ik ben gedreven, aanvallend ingesteld en heb lef- ook nog steeds op mijn leeftijd haha. En ik ben er trots op dat ik uiteindelijk voor mezelf het hoogste haalbare heb gehaald en een aantal jaar bij Baronie op een hoog niveau heb mogen spelen, maar de tweede klasse is ook een kwalitatief goed niveau. En het is hier fantastisch. Bavel is voor mij een unieke club met een grote samenhorigheid en wedstrijdbeleving van het wekelijks vele publiek. Ik merk dat de kwaliteit van de club afgelopen jaren sterk is toegenomen. Ik heb er alle vertrouwen dat wij dit seizoen een waardige tweede klasser zullen zijn.”

Klik op vv Bavel voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Bavel voor meer informatie over de club.