SSV’65 keepers Stephan Buijsse en Ruben de Kok halen elkaars niveau omhoog

0
618
SSV'65-Stephan Buijsse

Stephan Buijsse is 28 jaar oud en begon op zijn elfde met keepen bij VV IJzendijke. De keeper heeft voor zijn studie een aantal jaar in het buitenland gewoond, waardoor hij ook een aantal seizoenen niet heeft gevoetbald. Ook heeft hij een aantal blessures gehad die hem een aantal seizoenen hebben gekost. Momenteel is hij weer volledig fit en woonachtig in Goes, wat hem bij SSV’65 heeft gebracht.

Even voorstellen
Stephan Buijsse is 28 jaar oud en woont sinds een aantal jaar in Goes met zijn vriendin en zoontje. Hier kwam hij heel toevallig terecht en het beviel hem erg goed, waarna hij er is blijven wonen. Verder is Buijsse actief als Key Accountmanager bij Royal Kerckhaert. In zijn vrije tijd barbecuet Stephan graag. “Ik sta graag grote stukken vlees te grillen voor mijn vrienden en familie.” Verder vindt Stephan het erg leuk om op het voetbalveld te staan.

Carrièreverloop
Stephan begon op zijn elfde met voetballen bij de lokale vereniging VV IJzendijke, omdat hij keepen erg leuk vond. Hierna speelde hij vier jaar bij JVOZ, om vervolgens weer terug te keren naar IJzendijke om in het eerste te spelen. De jaren daarna kreeg hij te maken met veel blessures en verschillende operaties, waardoor hij bij lange na niet het aantal wedstrijden haalde dat hij had gehoopt. “Rond mijn twintigste heb ik eindelijk eens anderhalf jaar zonder blessures kunnen spelen. Helaas brak ik hierna mijn arm tijdens een wedstrijd, die ik wel uit heb gespeeld. Door deze breuk moest ik opnieuw geopereerd worden en lag ik er weer een half jaar uit. Vervolgens heb ik wel een paar leuke jaren gehad bij IJzendijke, met veel derby’s en een goede selectie.”

Hierna is Buijsse voor zijn studie in Lyon gaan wonen. Ook in Lyon heeft hij gevoetbald en is vervolgens naar Barcelona verhuisd voor werk. Toen hij terugkeerde in Nederland speelde hij weer een seizoen bij IJzendijke, waarna hij ging werken in Porto. “In die tijd moest ik weer een knieoperatie ondergaan, waardoor ik in Porto helemaal niet heb kunnen voetballen. Er volgde een herstelperiode en vervolgens de coronapandemie, waardoor ik lang niet heb gevoetbald. Inmiddels woonde ik in Goes en ben ik bij VV Goes mee gaan trainen, mede om te herstellen. Hier speelde mijn goede vriend Bajram Bajra ook. In het seizoen 2021-2022 heb ik toen definitief de overstap gemaakt naar Goes. Helaas degradeerden we op vrij vervelende manier en ben ik het seizoen erop overgestapt naar SSV’65, wat uitkomt in de tweede klasse. Ik wilde graag nog eens iets hoger spelen dan de vierde en derde klassen en voor mijn gevoel was dit het juiste moment. Eigenlijk had ik hier elk seizoen wel de mogelijkheid voor, maar mede door het reizen en blessures ben ik hier nooit eerder op ingegaan.”

Huidige seizoen
Tot dusver verloopt zijn eerste seizoen bij SSV’65 voor Stephan op sportief vlak niet als gehoopt. Het elftal staat onderaan, wat met verschillende factoren te maken heeft. De selectie is niet erg breed en een paar belangrijke spelers zijn langdurig geblesseerd. “Dit heeft invloed op onze prestaties, maar dat mag eigenlijk geen excuus. Er zijn namelijk genoeg wedstrijden geweest waarin ik denk dat we zelf niet genoeg strijd hebben geleverd. De laatste wedstrijden van het seizoen vind ik dan ook dat we moeten laten zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen.”

Belangrijke vrijwilligers
Binnen SSV hecht Stephan veel waarde aan de mensen die zich vrijwillig passievol inzetten voor de club. Voor hem persoonlijk is het heel fijn dat keeperstrainer Pepijn van den Anker veel bezig is met de keepers. Hij maakt zelfs regelmatig tijd vrij om op de zondag te trainen, omdat Stephan voor werk ook veel in het buitenland zit doordeweeks. Verder vindt Stephan het erg fijn om te trainen met zijn keepers-maatje (en concurrent) Ruben de Kok. ”Samen halen we elkaars niveau naar boven en voor mij is het fijn om iemand te hebben die net als ik veel passie voor het spelletje heeft.”

Ambities
Door alle blessures probeert Buijsse voornamelijk zoveel mogelijk minuten te maken en te genieten van het spelletje. Op termijn hoopt hij nog wel af te sluiten bij IJzendijke, maar voorlopig bevalt het hem prima bij SSV en ook het voetballen op zaterdag is een groot pluspunt voor hem gebleken. Verder probeert de keeper altijd 100% te geven tijdens wedstrijden en trainingen. “Als ik niet de volle 100% geef is er voor mij eigenlijk geen reden om het veld op te stappen.”

Klik op SSV’65 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SSV’65 voor meer informatie over de club.