SJC wil ongeslagen status behouden

0
196

Op zondag 4 september speelde SJC een belangrijke competitiewedstrijd uit tegen Rohda Raalte. SJC wil de ongeslagen status behouden, maar dat zal niet makkelijk worden. Rohda wil namelijk de eerste punten van het seizoen pakken voor eigen publiek.

Op de website van Rohda Raalte blikte men voorafgaande aan de wedstrijd tegen SJC nog even terug naar 2016. Toen SJC promotie naar de hoofdklasse bewerkstelligde ten koste van Rohda dat toen moest degraderen. ’We hebben nog een appeltje te schillen’, was de conclusie. Echter wilde SJC zich daar uiteraard niet zomaar voor lenen en begon met overtuiging aan de strijd in Raalte. Met de inmiddels vertrouwde hoofdmacht waarin Mark Turk weer zijn rol mocht vervullen.

De zwartwitten begonnen goed. Ze kregen in de elfde minuut een corner, standaard situaties kunnen altijd voor veel gevaar zorgen. Dit was dan ook het geval, Wesley Haasnoot kopte keihard de 0-1 binnen. Nog geen twee minuten later verzilverde Tom Duindam een voorzet van Demir Strojil waardoor de voorsprong werd verdubbeld. Rohda oogde wankel en het was eerder wachten op de derde treffer dan dat de aansluitingstreffer zou worden gemaakt. Tom Duinman leek met een sublieme omhaal het derde doelpunt voor zijn rekening te nemen. Echter werd dit door een veldspeler van Rohda voorkomen met de hand. Hierdoor mocht Timo Ruigrok de bal vanaf elf meter binnenschieten. Met een stand van 0-3 leek de wedstrijd in de tas en leek het een monsterscore te worden voor SJC. Desondanks, was de ruststand 0-3.

In de kleedkamer van de thuisploeg waren de nodige woorden gevallen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Er kwam een zeer gemotiveerde ploeg het veld op. Ze speelde opportunistisch voetbal op jacht naar hun eerste treffer.  Deze kwam er ook, na zo’n tien minuten was het raak. Een getergde Deniz Sabas haalde uit en gaf keeper Lex Hoogervorst het nakijken. Hierna ontstond er een aantrekkelijke strijd met twee ploegen die aanvallend voetbal wilde spelen. Doordat Rohda aanvallender ging spelen, ontstonden er ruimtes voor SJC. Van beide kanten kwam veel dreiging. Echter kwam geen van beide ploegen meer tot scoren en bleef de 1-3 op het scorebord staan. ‘’Ik had er wel vijf in moeten trappen’’, merkte Tom Duindam op na het laatste fluitsignaal.

Al met al was na 90 minuten de 1-3 een terechte uitslag. De drie punten mochten mee terug naar Noordwijk. SJC staat nu bovenaan in de 4e divisie en moet volgende week thuis tegen het nog ongeslagen Westlandia. Het belooft een loodzware wedstrijd te worden tegen de degradant uit de 3e divisie, die de doelstelling heeft om zo snel mogelijk weer te promoveren. SJC zal dus alles uit de kast moeten halen om het Westlandia moeilijk te maken.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.