WK-Praatjes: Polen, Frankrijk, Denemarken en Argentinië in actie

0
291

Een nieuwe dag betekent weer nieuwe wedstrijden op het programma voor het WK in Qatar. Gisteren speelden de landen uit poule A en B hun wedstrijden. We kijken kort terug op die wedstrijden en blikken vooruit op de potjes van vandaag.

Engeland – Iran

We startte de voetbaldag gister met Engeland tegen Iran. Engeland was de favoriet in deze wedstrijd en begon sterk. Echter werd het duel al vroeg opgeschrikt door een heftige botsing tussen de Iranese doelman en een medespeler. De doelman probeerde na een lange blessurebehandeling de wedstrijd te hervatten, maar kwam na de eerste doeltrap toch terug op deze beslissing en werd gewisseld. Daarna ging het hard bij de Engelsen. Binnen zes minuten wisten zij drie doelpunten te maken. Waardoor Engeland met een 3-0 voorsprong de kleedkamers op zocht. In de tweede helft werd het spelbeeld niet
anders. Engeland bleef de bovenliggende partij, maar Iran deed nog wel iets terug, Nadat Saka voor de 4-0 tekende, scoorde Taremi namens Iran de 4-1. Het werd uiteindelijk 6-2 door een benutte penalty van Taremi. Engeland kwam zonder echt grote kleerscheuren uit het duel. Er waren wat kleine pijntjes bij Maguire en Kane, maar niks om ernstige zorgen over te maken. Iran heeft natuurlijk met het uitvallen van hun eerste doelman geen schadeloos duel achter de rug en zal hopen op een spoedig herstel van Beiranvand

35’ 1-0 J. Bellingham, 43’  2-0 B. Saka, 45+1’ 3-0 R. Sterling, 62’ 4-0 B. Saka, 65’  4-1 M. Taremi, 71’  5-1 M. Rashford, 89’ 6-1 J. Grealish, 90+13’ 6-2 M. Taremi.

Nederland – Senegal

Gister om 17:00 trapte Nederland af in het Al Thumama Stadium. In de eerste helft werden er slechts speldenprikjes uitgedeeld door beide ploegen. Er werden geen echt grote uitgespeelde kansen gecreëerd. In de tweede helft leek het veldspel van Nederland er ook zeker niet beter op te worden, maar door een aantal blessures aan de kant van Senegal kwam Nederland iets beter in de wedstrijd. Uiteindelijk werd pas in de 84ste minuut door een piekfijne voorzet van Frenkie de Jong raak gekopt door Cody Gapko. Hierdoor leek de wedstrijd gespeeld. In de allerlaatste minuut wist Davy Klaassen de score op 2-0 te bepalen uit een rebound van een schot van Memphis. Oranje kwam ongeschonden uit het duel. Echter kampte Senegal met enkele (lichte) blessures. Diallo, Dia en Kouyaté vielen alledrie uit.

84’ C. Gakpo, 90+9’ D. Klaassen

Verenigde Staten – Wales
De laatste wedstrijd van de dag ging tussen Verenigde Staten en Wales. U.S.A begon sterk aan de wedstrijd. En was in de eerste helft de betere partij. Dit betere spel wisten de Amerikanen slechts in één doelpunt om te zetten. Weah scoorde op aangeven van Pulisic. De tweede helft wist Wales de rug te rechten maar kwam het niet tot doelpunten. Pas in de 82ste minuut wist Bale een penalty te verzilveren. In de laatste minuut had Bale nog een kans vanaf de middenlijn omdat de keeper heel ver uit zijn doel was gekomen. Echter maakte Acosta een slimme overtreding die met geel bestraft werd. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, het eerste gelijkspel op dit Wereldkampioenschap.

36′ T. Weah, 82′ G. Bale

Programma
Vandaag staan er een viertal wedstrijden op het programma. Om 11:00 spelen argentinië en Saoedi-Arabië tegen elkaar. Het zal het laatste WK worden voor Lionel Messi, zien we hem vandaag schitteren tegen de Arabieren? Dan gaan we om 14:00 Verder met een wedstrijd uit groep D. Daar nemen Denemarken en Tunesië het tegen elkaar op. Om 17:00 staat Mexico tegen Polen op het programma. Het Mexicaanse elftal kent veel spelers uit de Eredivisie zullen we die vandaag in actie zien tegen het polen van superster Robert Lewandowski? We sluiten de dag af met regerend wereldkampioen Frankrijk tegen Australië. Deze wedstrijd wordt om 20:00 gespeeld.

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over het WK.
Klik op KNVB voor meer informatie over de bond.