WK-Praatjes: nieuwe speelronde en nieuwe verassingen

205
KNVB-maatregelen-1160x609-2

De tweede speelronde is in gegaan. Wij van VoetbalJournaal zijn erbij.

Wales – Iran
De wedstrijd begon zoals verwacht beide ploegen wilden hem vooral niet tegen krijgen en er werd veel op het middenveld gespeeld. Uiteindelijk was het Iran die voor het eerst echt gevaarlijk werd en zelfs scoorde. Helaas werd de goal afgekeurd. In de tweede helft was het Iran dat aandrong binnen tien seconden raakte de Iraniërs tweemaal de paal. Toen in de slotfase de doelman van Wales een rode kaart ontving leek een verlies van Wales onvermijdelijk. Echter duurde het tot de 98ste minuut voordat Iran de score opende drie minuten later verdubbelde zij de score en bracht de eindstand op 0-2.

86’ Rode Kaart W. Hennessey, 90+8’ 1-0 R. Chechmi, 90+11’ 2-0  R. Rezaeain

Qatar – Senegal
Afrikaans kampioen Senegal heeft na de Nederlaag tegen Nederland zich weten te revancheren met een 1-3 overwinning tegen het gastland Qatar. In de veertigste minuut kwam Senegal er gevaarlijk uit en nam het de 1-0 voor zijn rekening. In de tweede helft scoorde de Afrikanen de 2-0 binnen via Diedhiou. Uiteindelijk deed Qatar nog wat terug via Muntari, 1-2. Tot slot besliste Dieng de wedstrijd op 1-3.

41’ 1-0 B. Dia, 48’ 2-0 F. Diedhiou, 2-1 M. Muntari, 84’ 3-1 B. Dieng

Nederland – Ecuador
Nederland ging flitsend van start in de zesde minuut was het Cody Gakpo die van buiten de zestien raak knalde. Het beloofde een doelpuntrijke avond te worden, maar Nederland stelde in dat opzicht teleur er werd weinig gecreëerd en NEderland was slordig aan de bal. Noppert moest een aantal keer in actie komen. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde Ecuador de gelijkmaker maar deze werd afgekeurd. In de tweede helft schiet Ecuador uit de startblokken en scoren in de vijftigste minuut de 1-1

Engeland – verenigde staten
We sloten de dag af met Engeland dat bij winst de KO kon verzekeren. Echter gebeurde dit niet en kwamen beiden teams niet tot een score. Engeland kwam niet in het eigen spel en Amerika toonde zich niet slachtbaar. Uiteindelijk deelde beiden partijen speldenprikjes uit maar kwam het niet tot grote kansen. de wedstrijd eindigde in 0-0.

Programma
Vandaag beginnen we de dag met een wedstrijd uit poule D. Tunesië zal het opnemen tegen Australië. Om 14.00 zal het verrassende Saudi Arabië het moeten opnemen tegen Polen. Als Saudi Arabië weer weet te stunten zijn ze al geplaatst voor de knock-out fase voor dit wereldkampioenschap. Om 17.00 staat er een heuse kraker op het programma Frankrijk zal tegen Denemarken moeten spelen. Denemarken zal het teleurstellende resultaat tegen Tunesië willen wegpoetsen terwijl ook Frankrijk zich al kan plaatsen voor de volgende ronde bij een overwinning. We sluiten de dag af met een Latijns onderonsje, Argentinië tegen Mexico. De Argentijnen zullen zich moeten revancheren als zij nog kans willen maken op lijfsbehoud in deze poule. Terwijl de Mexicanen ook op zoek zijn naar hun eerste overwinning.

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over het wK.
Klik op KNVB voor de laatste artikelen over de bond.