WK-Praatjes: Nederland speelt eerste achtste finale tegen Verenigde Staten

0
267
KNVB-maatregelen-1160x609-2

De groepsfase zit erop! De achtste finales zijn bekend en vandaag gaan de eerste wedstrijden van start. Nederland komt in actie voor de eerste KO-wedstrijd en we kijken terug op de laatste groepswedstrijden.

Zuid-Korea – Portugal
Zuid-Korea heeft in blessuretijd met 2-1 van Portugal gewonnen. Door de overwinning ging zij door als tweede van groep H naar de knockout-fase. De Portugezen zijn ook door als groepshoofd. Portugal startte met een flink gewijzigde opstelling, maar scoorde al na vijf minuten dankzij een goal van Horta. Young-Gwon Kim zette Zuid-Korea nog voor rust naast de Portugezen. De verdediger was alert bij een hoekschop en prikte de 1-1 binnen. Portugal speelde geen goede wedstrijd. Pas in de slotminuten scoorde Zuid-Korea de 2-1 via Hwang. Door dit doelpunt gingen de Aziaten door als tweede in de groep.

5’ 0-1 R. Horta, 27’ 1-1 K. Young-gwon, 90+1’ 2-1 Hwang Hee-Chan

Ghana – Uruguay
Ghana kon geen ultieme revanche nemen op  Uruguay, maar toch werd het een pijnlijke middag voor de Zuid-Amerikanen. Uruguay stond met 0-2 voor en dacht dat de buit al binnen was voor de laatste zestien voor dit toernooi, maar door de late goal van Zuid-Korea moesten zij nog op jacht naar een goal. De coach had echter al zijn aanvallers al gewisseld. In de slotfase ging het spel alle kanten maar belandde de bal in geen van beide doelen. Het bleef 0-2 en Uruguay ligt uit het toernooi evenals Ghana.

26’ 0-1 G. Arrascaeta, 32’ 0-2 G. Arrascaeta

Kameroen – Brazilië
Kameroen moest aantreden tegen een flink gewijzigd Brazilië, wat al door was naar de knockout-fase. In de wedstrijd gebeurde eigenlijk betrekkelijk weinig. De samba die de brazilianen voorheen vertoonde bleef uit. Vlak voor rust kreeg Kameroen een mega kans maar een knappe redding van Ederson voorkwam een doelpunt. Pas in de 93ste minuut scoorde aboubakar de 1-0. Hij trok daarbij zijn shirt uit waardoor hij zijn tweede gele kaart kreeg en dus rood, maar dat maakte hem allemaal niet meer uit. Brazilië is door en kameroen ligt er ondanks een overwinning uit.

90+3’ 1-0 V. Aboubakar

Servië – Zwitserland
Dan de laatste wedstrijd van de groepsfase. Dat was er een om je vingers bij af te likken beide ploegen maakte nog kans om door te gaan. De zwitsers begonnen sterk met een voorsprong in de twintigste minuut via Xherdan Shaqiri. Echter hield deze voorsprong niet lang stand en scoorde Servië vijf minuten later de gelijkmaker via Mitrovic. Weer tien minuten later kwamen de Serven zelfs op voorsprong via Vlahovic, maar een minuut voor rust bracht Embolo de Zwitsers weer op gelijke hoogte. Na rust schoten de Zwitsers uit de startblokken met een heerlijke aanval die door Freuler binnen werd geknald. Verder werd de wedstrijd een schoppartij met veel gele kaarten, maar Servië kon uiteindelijk geen potten breken en het bleef bij 2-3.

20’ 0-1 X. Shaqiri, 26’ 1-1 A . Mitrovic, 35’ 2-1 D. Vlahovic, 44’ 2-2 B. Embolo, 48’ 2-3 R. Freuler

Programma:
Vandaag gaan de eerste achtste finales van start we beginnen met het Nederlands elftal dat om 16.00 zal gaan aftrappen tegen de Verenigde Staten. NEderland reist met een volledig fitte selectie af naar het Khalifa International Stadium. Er is de laatste tijd veel kritiek geweest op het spel van de Oranje leeuwen, we gaan zien om Van Gaal tactisch iets anders gaat doen waardoor er meer ruimtes getrokken kunnen worden om zo weer te voetballen zoals ze deden in de Nations league. De Amerikanen reizen ook met een fitte selectie af naar de achtste finale op dit wereldkampioenschap. Door de overwinning op Iran zitten zij in een goede flow. De Amerikanen hebben slechts twee keer gescoord dit WK en het meeste gevaar komt van Chelsea aanvaller Christian Pulisic. Nederland zal in de omschakeling op hem moeten letten.

De tweede wedstrijd is Argentinië tegen Australië. De argentijnen kenden een spannende groepsfase omdat zij de eerste wedstrijd hadden verloren van Saudi-Arabië. In de laatste wedstrijd tegen Polen zagen we weer het Argentinië wat we gewend waren. Veel balbezit en dominant voetbal. Australië is tegen alle verwachtingen in tweede geworden in groep D. Door te winnen van Denemarken behaalde de Australiërs de tweede plaats achter Frankrijk. Het zal een spannende wedstrijden. De winnaars van deze twee wedstrijden zullen elkaar ontmoeten in de kwartfinale van dit Wereldkampioenschap.

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over het WK.
Klik op KNVB voor meer informatie over de bond.