WK-Praatjes: Nederland is door naar de kwartfinale!

0
235
KNVB-maatregelen-1160x609-2

Vandaag kijken we terug op de twee achtste finales van gisteren en bekijken we de wedstrijden aan de andere kant van het schema waar er weer twee wedstrijden zullen plaatsvinden.

Nederland – Verenigde Staten
Nederland begon niet heel sterk in de openingsfase, de eerste tien minuten waren voor Amerika en dat kreeg ook een heel grote kans via Pulisic. Hij stond geen buitenspel en kon alleen op Noppert af die de bal knap met zijn been uit de goal tikte. In de tiende minuut had Nederland eindelijk langdurig de bal en kreeg de bal na een mooie aanval bij Denzel Dumfries. Hij gaf perfect voor op Memphis die al vroeg d 0-1 voor zijn rekening nam. Nederland had in de eerste helft maar weinig de bal en liet veel zien. Echter waren ze wel dodelijk effectief want in de laatste minuut voor het rustsignaal kwam weer Denzel Dumfries op via de rechterkant met een afgemeten voorzet ditmaal op Daley Blind die de score verdubbelde. In de tweede helft zag het spel er iets beter uit van Nederland. Echter deden de Amerikanen nog wel iets terug om terug in de wedstrijd te komen. Haji Wright scoorde de 2-1 binnen. Maar man of the match Denzel Dumfries maakte aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 binnen te schieten op aangeven van Daley Blind.

10’ 1-0 Memphis, 45+1’ 2-0 D. Blind, 76’ 2-1 H. Wright, 81’ 3-1 D. Dumfries

Argentinië – Australië
De wedstrijd verliep zoals velen dit verwacht hadden. De Argentijnen hadden veel de bal en Australië hield het zeer compact. De Australiërs hielden lang stand maar in de 35ste minuut wist Lionel Messi in zijn duizendste wedstrijd toch het net te vinden. In de tweede helft ging Australië iets aanvallender spelen en dit resulteerde ook in een aantal kansen. Echter kwamen de Argentijnen door een blunder van doelman Ryan op een 2-0 voorsprong. In de 77ste minuut besloot Craig Goodwin het maar eens van afstand te proberen en doordat de bal werd aangeraakt door Enz Fernandez vloog die binnen 2-1. Het beloofde een zeer spannende slotfase te worden maar het mocht niet baten. Argentinië wint met 2-1 van Australië en speelt de kwartfinale tegen Nederland.

35′ 1-0 L. Messi, 57′ 2-0 J. Alvarez, 77′ 2-1 (E.D) E. Fernandez

Programma
Vandaag staan er weer twee heerlijke wedstrijden op het programma. We beginnen met de regerend wereldkampioen Frankrijk dat zal aantreden tegen Polen. Polen dat op het nippertje doorging naar de laatste zestien zal een zeer lastige pot kunnen verwachten. Ook omdat de Fransen de luxe hadden om in de laatste groepswedstrijd hun spelers rust te gunnen en met een B-elftal kon spelen. De tweede wedstrijd is Engeland tegen Senegal deze wedstrijd zal om 20.00 plaatsvinden. De Engelsen hebben een volledig fitte selectie terwijl de Afrikanen op sommige plekken zullen moeten puzzelen. Senegal zit in een goede flow na de overwinning op Ecuador en zal deze lijn willen doortrekken.

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over het WK.
Klik op KNVB voor meer informatie over de bond.