WK-Praatjes: Finale-waardige wedstrijd op het programma

0
275
KNVB-maatregelen-1160x609-2

Gister werkte de teams uit Poule C en D hun tweede wedstrijden af. Vandaag staat er een ware kraker op het programma en zullen er belangrijke beslissingen vallen.

Tunesië – Australië
Australië begon sterk aan de wedstrijd, zonder daarbij goed voetbal te spelen na 23 minuten kwam het wel op voorsprong door een rake kopbal van Mitchell Duke. Tunesië had moeite met het creëren van echte kansen. In de tweede helft namen de Afrikanen meer het initiatief. Zij moesten immers op zoek gaan naar de doelpunten. Het had veel de bal en schoten maar tot echte doelpogingen leidde dit niet. Na een slotoffensief wisten zij niet het net te vinden en eindigde de wedstrijd in 0-1 voor Australië.

23’ 1-0 M. Duke

Polen – Saudi Arabië
De tweede wedstrijd van gister ging tussen het verrassende Saudi Arabië en Polen. Polen moest een goed resultaat halen om nog zicht te houden op de KO-fase. De Arabieren konden deze bij winst al veiligstellen. De mannen uit het Midden-Oosten begonnen sterk en agressief aan het duel. Echter leidde dit niet tot doelpunten. In de eerste helft scoorde polen na een vlot lopende aanval de openingstreffer. Lewandowski legde op de achterlijn de bal terug op Zielinski die de bal vrij kon binnen schieten. Saudi Arabië deed in de eerste helft nog wel wat terug een scoorde de gelijkmaker, deze werd alleen afgekeurd. Pas in de 82ste minuut besliste niemand minder dan Robert Lewandowski de wedstrijd op 0-2.

39’ 1-0 P. Zielinski, 82’ 2-0 R. Lewandowski.

Frankrijk – Denemarken
De kraker gister werd om 17:00 gespeeld tussen Frankrijk en Denemarken. De Denen wilde de nare smaak van het gelijkspel tegen Tunesië wegspoelen door een goed resultaat neer te zetten tegen de regerend wereldkampioen. Frankrijk wist bij een overwinning al dat de groepswinst behaald zou worden. De Fransen begonnen goed maar dit leidde niet gelijk tot doelpunten. Pas in 62ste minuut vond Mbappe het net op aangeven van Theo Hernández. De Denen deden wel wat terug want vijf minuten later scoorde Christensen de gelijkmaker, maar in 86ste minuut besliste Mbappe de wedstrijd op 2-1.

61’ 1-0 K. Mbappe, 68’ 1-1 A. Christensen, 86’ 2-1 K. mbappe

Mexico – Argentinië
De Laatste wedstrijd van gister ging tussen Argentinië en Mexico. Het elftal van Lionel Messi moest winnen om zicht te houden op de KO-fase na een debacle tegen Saudi Arabië. De Argentijnen pakte gelijk het initiatief waar Mexico er een vechtwedstrijd van wilde maken. Vlak voor rust mocht PSV’er Erick Gutierrez invallen, maar hij kon geen potten breken. Ajacieden Sanchez en Alvarez kwamen niet in actie. Pas in de 64ste minuut opende niemand minder dan Lionel Messi de score met een uitgemeten schot in de benedenhoek. In de 87ste minuut bepaalde Enzo Fernandez de score op 0-2.

64’ 1-0 L. Messi, 87’ 2-0 E. Fernandez

Programma

Morgen mogen de ploegen uit poules E en F hun tweede wedstrijd op het WK spelen. Om 11.00 staat Japan – Costa Rica op het programma. Japan steekt in goede vorm terwijl de Costa-Ricanen de 0-7 verliespartij willen wegpoetsen. Om 14.00 staat er een op papier heerlijke wedstrijd op ons te wachten Marokko zal het opnemen tegen België. Vervolgens hebben we om 17.00 Kroatië tegen Canada. Beide ploegen zijn nog op zoek naar hun eerste overwinning van dit toernooi en zullen bij verlies weinig zicht hebben op de KO-fase. We sluiten de dag af met een finale waardige wedstrijd Spanje tegen Duitsland. De Duitsers zullen volle bak moeten gaan om in het toernooi te blijven terwijl Spanje plaatsing voor de KO-fase veilig kan stellen.

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over dit WK.
Klik op KNVB voor meer informatie over de bond.