WK-Praatjes: De laatste wedstrijden van de tweede speelronde

De laatste wedstrijden van de tweede speelronde staan op het punt van beginnen. Wie gaan er door? Vandaag spelen groep G en H hun tweede wedstrijden en we kijken terug op de wedstrijden van gister.

Japan – Costa-Rica
Costa-Rica heeft zijn eerste overwinning te pakken dit toernooi en houdt WK droom levend. Het was zeker geen aantrekkelijke wedstrijd er werden amper kansen gecreëerd, maar na slecht uitverdedigen van Japan was het eerste schot op doel wel raak. In de 81ste minuut scoorde Keysher Fuller de 0-1 binnen dit was ook gelijk de einduitslag.

81’ 0-1 K. Fuller

België – Marokko
De tweede wedstrijd van onze zuiderburen ging niet zoals velen hadden gehoopt. De Belgen konden geen kansen uitspelen en het was eigenlijk wachten op de eerste goal van de Marokkanen. Vlak voor rust kwam deze er ook, het was echter hinderlijk buitenspel van de captain van de Noord-Afrikanen. In de 73ste minuut was er weer een vrije trap voor Marokko waar de aanvoerder in het zicht van de doelman ging staan echter was het dit keer geen buitenspel en kon Courtois de poging niet keren waardoor het 1-0 voor Marokko werd. Toen de slotfase aanbrak moest België risico nemen en dit resulteerde in een tegenaanval van Marokko. In de 92ste minuut schoot oud Az’er Zakaria Aboukhlal de 2-0 binnen.

73’ 1-0 R. Saïs, 90+2’ 2-0 Z Aboukhlal.

Kroatië – Canada
Om 17:00 trapte Canada af tegen het verliezend finalist van vorig WK, Kroatië. Canada had een zure nasmaak overgehouden aan het duel tegen de Belgen omdat zij meer hadden verdient in die wedstrijd. De Canadezen begonnen zeer sterk en kwamen in de tweede minuut al op voorsprong door de razendsnelle Alphonso Davies. Echter kreeg Kroatië na een kwartier meer grip op de wedstrijd en scoorde ze in de 36ste minuut de gelijkmaker via Kramaric. Canada was het na de goal helemaal kwijt en kreeg ook vrij snel de 2-1 om de oren. Kroatië ging niet zorgvuldig met de kansen om waardoor het niet meer dan 2-1 werd voor rust. Na rust domineerde Kroatië verder maar pas in de 70ste minuut scoorde Kramaric de 3-1 en in de laatste minuut besliste Majer de wedstrijd op 4-1.

2’ 0-1 A. Davies, 36’ 1-1 A. Kramaric, 44’ 2-1 M. Livaja, 70’ 3-1 A. Kramaric, 90+4’ 4-1 L. Majer

Spanje – Duitsland
De kraker van de dag ging tussen Spanje en Duitsland. Beiden ploegen creërden veel kansen en het baltempo lag zeer hoog. Spanje had via Ferran Torres een mega kans om op voorsprong te komen maar hij schoot deze over. In de 39ste minuut leken de duitser via een kopbal van Rüdiger op voorsprong te komen maar hij stond net te diep en dus buitenspel. De tweede helft wilde de Duitsers, Spanje duidelijk vast zetten en dit lukte ook bij vlagen. Echter was het Spanje dat in 62ste minuut op voorsprong kwam na een mooie, vlotlopende aanval. Morata opende de score. Duitsland moest dus wel volgas gaan en wisselde aanvallend. uiteindelijk scoorde Niclas Füllkrug de gelijkmaker in de 83ste minuut. In de slotfase kreeg Duitsland via een aantal corners nog kansen op de overwinning maar deze bleef uit. De wedstrijd eindigde in 1-1.

62’ 1-0 A, Morata. 83’ 1-1 N. Füllkrug.

Programma
We starten morgen met twee puntloze ploegen, Kameroen zal aantreden tegen Servië in groep G. Om 14.00 Gaan we door naar Groep H hier zal Zuid-Korea had opnemen tegen het Ghana van Ajacied Kudus. Om 17.00 zal Brazilië het moeten doen tegen het stugge Zwitserland. Brazilië zal het hoogstwaarschijnlijk zonder de licht geblesseerde Neymar moeten doen, hij zal pas weer in de KO-fase spelen volgens de Braziliaanse bondscoach. We sluiten de tweede speelronde af met Portugal tegen Uruguay. Uruguay zal punten moeten pakken om zicht te houden op de KO-fase en Portugal kan zich al plaatsen voor de eindfase van het toernooi bij een overwinning.

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over het WK.
Klik op KNVB voor meer informatie over de bond.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.