Wieldrecht-keeper Aschwin Bakema hangt handschoenen aan de wilgen

0
429

Aschwin Bakema keepte op dinsdag 14 juni zijn laatste wedstrijd. ,,Ja, het zit erop, heel gek. Het besef is er nog niet, maar dat zal wel komen als ik straks lekker een paar weken met m’n gezinnetje op vakantie ben in Frankrijk en helemaal tot rust kan komen”, zei Bakema, die afscheid nam met een 4-0 nederlaag bij Yerseke in de halve finales van de nacompetitie om promotie.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

,,Natuurlijk had ik liever afscheid genomen met promotie, maar dit ging voor mij niet meer bepalen of ik met een trots en tevreden gevoel terugkijk op wat ik heb bereikt. Ik heb dertig jaar gekeept, nadat ik op mijn vierde al begon bij Papendrecht. Daarna heb ik bij NAC en FC Dordrecht mogen keepen, maar een profloopbaan zat er helaas niet in ondanks alle ziel en zaligheid die ik in die jaren in het keepen heb gestopt.”

Bakema (34) kan wel terugkijken op een mooie carrière bij de amateurs in deze regio. ,,Ik heb zes jaar bij Nieuw-Lekkerland gekeept. Een mooie club met fanatieke supporters en een leuke spelersgroep, waar ik dus een geweldige tijd heb gehad. Daarna ben ik naar Rijsoord gegaan, waarmee ik in 2017 kampioen werd in 1C in de uitwedstrijd bij Nieuw-Lekkerland. Dat was heel bijzonder. Daarna heb ik nog twee mooie jaren beleefd bij Kozakken Boys. Ik was daar tweede of derde doelman en heb helaas geen minuten gemaakt op het hoogste amateurniveau, maar ik heb wel een kijkje in de amateurtop gekregen en met geweldige spelers mogen samenspelen. En ik heb Danny Buijs meegemaakt als beginnend trainer.”

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021
Na zijn tweede periode bij Alblasserdam kwam Bakema in 2020 bij Wieldrecht terecht. ,,Het eerste seizoen was al na drie wedstrijden klaar, maar op het afgelopen seizoen mogen we toch best trots zijn. Na een slechte periode in maart en april zijn we niet in paniek geraakt en toch weer gaan winnen. Even leek promotie zelfs mogelijk, maar helaas bleek Yerseke te slim en sterk. Er waren nog wel wat clubs die belden of ik niet wilde komen, maar mijn besluit stond wel vast. Het is mooi geweest, ik ga me lekker richten op het trainen van mijn zoontje Mats die bij Papendrecht in de JO7 speelt. Natuurlijk ga ik veel dingen van het voetbal missen, maar ik zal ook gaan genieten van alle vrije tijd die ik er nu bij krijg.”

Klik op Wieldrecht voor de laatste artikelen over de vereniging.
Klik op Wieldrecht voor meer informatie over de vereniging.