Wieldrecht hoopt ook op het Pippy Pruymboom-effect

  0
  129

  Trainer Pippy Pruymboom lijkt ook bij Wieldrecht een blijvertje te worden. Hij krijgt de tijd om aan het team te werken. De doelstelling is om voor het eerst in de clubgeschiedenis eersteklasser te worden.

  DORDRECHT – In zijn eerste seizoen bij Wieldrecht viel de competitie in maart plotseling stil. ,,Terugkijkend had de KNVB dat seizoen in september/oktober af kunnen maken”, merkt Pruymboom op. ,,Ik vind dat er altijd een kampioen en wat degradanten moeten zijn. Daarvoor ben je toch allemaal op voetballen gegaan.” Pruymboom heeft in de aanloop naar dit seizoen de hele zomer doorgetraind. ,,Daarom waren wij heel fit. Wij wonnen  oefenwedstrijden van de eersteklassers GRC 14 en Sliedrecht. Wij gingen door in het bekertoernooi en wonnen de eerste vier competitiewedstrijden. Daarna was het opnieuw opeens afgelopen.”

  In zijn laatste twee seizoenen bij Oranje Wit was Pruymboom ook verantwoordelijk keuzeheer bij RCD. ,,Werken bij twee clubs was druk, maar voor mij was het goed omdat ik het verdriet van het overlijden van mijn vrouw kon verwerken. De afleiding deed mij goed, bovendien was het heel verfrissend. Ik combineerde dat ook met mijn baan als schilder.” Natuurlijk verlangt Pippy Pruymboom wel eens terug naar de bijzondere sfeer bij SSW aan de Zeehavenlaan. Nu is hij tevreden in het appartement aan de Vrieseweg in de Dordtse binnenstad. Hij wijst naar buiten. ,,Kijk, hier om de hoek loop ik zo de stad in. Heerlijk toch. Als het straks lekker weer is, kan ik zo een bakkie koffie doen op een terras.”

  Corona
  Pruymboom heeft er, nu corona zo lang een rol speelt, wat moeite mee om op trainingen vol gas te geven. ,,Het duurt gewoon te lang. Bij de jongens, en ook bij mij, brak er iets. Waar doe je het allemaal voor? Het is zo uitzichtloos. Mijn spelers plannen hun werk op andere tijden in en trainen daardoor minder.” Er is nagedacht om in mei en juni

  wedstrijden in de regio te spelen. ,,Eigenlijk hoop ik daar wel op, anders wordt de periode om tot augustus te overbruggen wel heel erg lang. Ik ben overigens blij met de komst van linkspoot Jeremy de Lijster.” Hij is de volgende speler van Oranje Wit die voor het Wieldrecht van Pruymboom kiest. Mede door zijn komst moet Wieldrecht komend seizoen bij de top-drie van de tweede klasse gaan spelen. Pruymboom: ,,Ik stel mijn doelstellingen altijd naar boven bij. Het is aan mij om het team naar een hoger niveau te brengen.”

  Loopbaan
  De voetbal- en trainersloopbaan van Pippy Pruymboom (54) is aanzienlijk. Hij was vijf jaar toen hij uiteraard bij SSW voor het eerst tegen een bal trapte. Via het eerste elftal van SSW haalde hij het betaalde voetbal bij DS’79, FC Dordrecht en Excelsior. Daarna kwam de Dordtenaar uit voor Heerjansdam en Strijen. Hij pakte het trainerschap natuurlijk op bij SSW. Daarna was hij langdurig verbonden aan ’s-Gravendeel (6,5 jaar), RCD en Oranje Wit (9 jaar). Nu zit hij in zijn tweede seizoen bij Wieldrecht, waarvoor hij het assistentschap bij ASWH afzegde. Hij was overal succesvol. Ook bij Wieldrecht, waar zijn contract nog tot 2022 doorloopt, ziet het er weer goed uit. Pruymboom weet dat hij met deze groep op termijn de stap naar de eerste klasse gaat maken. In 2017 werd hij in Dordrecht benoemd tot ‘Coach van het Jaar’. Zijn gedwongen vertrek bij Oranje Wit, waar hij zijn laatste twee seizoenen combineerde met het trainerschap bij RCD, vond hij verrassend en vooral teleurstellend.

  Klik hier voor meer artikelen over Wieldrecht